92. Kolegij: Krku 100.000,00 kn za uređenje starogradske jezgre

U uredu gradonačelnika, 15. srpnja 2019. godine, održan je 92. sastanak Kolegija kojem su pored Darija Vasilića prisustvovali njegov zamjenik Čedomir Miler i Josip Brusić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka.

Pored njih nazočni su bili Marinko Bajčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka, Đimi Skomeršić, stručni suradnik za komunalne poslove i komunalni doprinos, Igor Hrast, stručni suradnik za održivi razvoj, Andreana Gluvaković, stručna suradnica za društvene djelatnosti te Mladena Matejčić, viša stručna referentica.

Budući da je ovotjedni sastanak otpočeo rješavanjem predmeta Odsjeka za društvene djelatnosti, riječkoj Udruzi specijalne policije iz Domovinskog rata Ajkula iz Kukuljanova dodijeljeno je 1.000,00 kn potpore za organizaciju ovogodišnjeg hodočašća u povodu blagdana Velike Gospe, a kojeg spomenuto udruženje organizira po deveti put. Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir odobrena je potpora u vrijednosti od 5.151,97 kn za nabavu knjiga kojima su se nagrađivali najuspješniji krčki srednjoškolci. Udruzi Kreativni Krk na jednom od prethodnih sastanaka Kolegija odobreno je pokriće troškova puta u Rockenhausen (Njemačka) gdje će njezini članovi, početkom rujna ove godine, u sklopu Herbstfesta, prezentirati grad Krk, i to na način da će uz predstavljanje krčkog maslinovog ulja i ostalih lokalnih proizvoda te otvorenje izložbe Ulična fotografija biti održan i koncert grupe Grapevine Babiese. U tom smislu prihvaćena je ponuda Putničke agencije Depope d.o.o. iz Skrbčića, s uračunatim PDV-om vrijedna 17.250,00 kn, za prijevoz 15 osoba (u dva kombi vozila) na relaciji Krk - Rockenhausen - Krk. Temelj prijave na Javni poziv za dodjelu financijskih potpora malih vrijednosti, Foto klubu Krk iz Krka dodijeljena je potpora u vrijednosti od 2.000,00 kn za sudjelovanje otočnih fotografa na međunarodnoj izložbi Fauna und Flora koja će se početkom rujna održati u austrijskom gradu Feldkirchenu, dok je Športsko-ribolovnom društvu Lovrata iz Krka odobreno 5.000,00 kn za organizaciju ovogodišnjeg Kupa Grada Krka, međunarodnog natjecanja u sportskom ribolovu iz usidrene brodice čije se održavanje planira 28. srpnja ove godine. Društvu za sportsku rekreaciju Centar aktivnosti Krk iz Krka pritom je dodijeljeno 5.000,00 kn za organizaciju Prvenstva Hrvatske i međunarodnog otvorenog prvenstva u ronjenju na dah čije se održavanje očekuje 17. i 18. srpnja ove godine.

Razmatrajući predmete Odsjeka za opće, pravne i kadrovske poslove, na znanje je primljena Projekcija troškova Dječjeg vrtića Katarina Frankopan Krk, i to za Područni vrtić Malinska-Dubašnica s obzirom na povećani kapacitet vrtića za jednu jasličku skupinu u razdoblju od 01. siječnja do 31. prosinca ove godine. Naime, otvaranje nove jasličke skupine rezultiralo je zapošljavanjem triju novih djelatnika (dvoje odgojitelja i jednog kuhara), što je zahtijevalo novi ključ raspodjele zajedničkih troškova ove otočne ustanove. Područni vrtić Malinska-Dubašnica tako je dosad u raspodjeli tih troškova sudjelovao s 19,54%, a sada je ta vrijednost povećana na 21,72%. Riječ je o udjelu kojim se ustanova sufinancira iz Proračuna Općine Malinska-Dubašnica. Udruzi Kreativni Krk iz Krka odobreno je korištenje javne gradske površine - Boćališta Krk (SRC Josip Uravić Pepi) za realizaciju koncertnog programa u sklopu ovogodišnjeg festivala Evo ti pa slušaj, a čije je održavanje planirano 31. kolovoza, između 21.00 i 03.00 sata.

Tijekom rasprave o predmetima Odsjeka za komunalno gospodarstvo, Mjesnom odboru Milohnići odobrena je kupnja kuhinjskog hladnjaka, vrijednog 4.799,00 kn, za potrebe kuhinje Društvenog doma Linardići, kao i nabava, odnosno prijevoz 100,00 m3 jalovine za održavanje i popravak mjesnih makadamskih cesta i putova. Udruzi Kreativni Krk iz Krka odobreno je korištenje javne gradske površine - Trga krčkih glagoljaša za realizaciju dodatnog koncertnog programa u sklopu ovogodišnje manifestacije Tramonto, a čije je održavanje planirano 24. srpnja, između 21.00 sat i ponoći. Selmi Kapetanović iz Krka dozvoljeno je, na jednogodišnji rok, korištenje javne površine u dijelu Ul. Get u starogradskoj jezgri grada Krka za postavljanje dviju visećih stolica i jednog visećeg stola na vanjskom zidu apartmana u njezinom vlasništvu.

Rješavajući predmete Odsjeka za gospodarstvo, na znanje je primljena Odluka o odabiru projekata kojima će se sufinancirati izrada dokumentacije iz Proračuna Primorsko-goranske županije za ovu godinu, a temeljem koje je Gradu Krku dodijeljena potpora u visini od 100.000,00 kn za (su)financiranje izrade glavnog i izvedbenog projekta uređenja javne površine u dijelu krčke starogradske jezgre, točnije Ul. Antuna Mahnića i Trga Kamplin. Ukupan trošak predmetne dokumentacije iznosi 136.750,00 kn.