24. Kolegij: Kreće popravak i obnova velikog sata na vanjskoj fasadi renesansne kule

U Malenoj gradskoj vijećnici, 20. prosinca 2021. godine, održan je 24. sastanak Kolegija u čijim su raspravama, pored gradonačelnika Darija Vasilića, sudjelovali Nikša Franov, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka i Franjo Volarić, privremeni gradonačelnikov zamjenik.

Pored njih, o temama iz dnevnog reda također su kazivali: Đimi Skomeršić, stručni suradnik za komunalne poslove i komunalni doprinos te Andreana Gluvaković, stručna suradnica za društvene djelatnosti, dok je bilježenje povjereno Mladeni Matejčić, višoj stručnoj referentici.

Na početku ovotjednog sastanka, obrađujući teme Odsjeka za društvene djelatnosti, prihvaćena je ponuda tvrtke Super audio d.o.o. iz Zagreba, s uračunatim PDV-om vrijedna 39.679,25 kn, za nabavu novih glazbenih instrumenata, točnije dvije harmonike, za potrebe Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka - Područnog odjela Krk, a što predstavlja rashod planiran ovogodišnjim gradskim Proračunom. Katedri Čakavskog sabora Kornić dodijeljena je potpora vrijedna 3.000,00 kn kojom će se: (1) nabaviti nove knjige za Čitaonicu Frankopan u Korniću (1.000,00 kn), (2) izvršiti obrada ondje arhiviranih knjiga (1.000,00 kn) te (3) podmiriti autorski honorar kantautoru Nevenu Barcu koji je svoj koncertni program izveo u sklopu projekta Popevamo i kantamo (1.000,00 kn). Nakon što je predstavljena inicijativa N. R. iz Krka vezana uz održavanje brdsko-biciklističke utrke Zimske lige Istre i Kvarnera - ZLIK, i to 16. siječnja 2022. godine na području grada Krka, pod geslom XC James Bond, zaključeno je kako Grad Krk nije u mogućnosti sudjelovati u organizaciji ovog sportsko-rekreacijskog događanja, odnosno prihvatiti predložene obveze prema dobrovoljnom vatrogasnom društvu i jednom medicinskom djelatniku, već svoju podršku iskazuje financijskom potporom vrijednom 2.000,00 kn. Riječ je o utrci sa startom na plaži Plav kojom se planiraju okupiti zaljubljenici u brdski-biciklizam različitih uzrasta s područja Istre i Kvarnera te Slovenije i Italije, s time da će ruta duga sedam kilometara prolaziti rubnim dijelom naselja, a ovisno o kategoriji tj. uzrastu biciklirat će se jedan do tri kruga.

Tijekom rasprave o predmetima Odsjeka za komunalno gospodarstvo, usvojene su ponude Urarske radionice Lebarović iz Zagreba, ukupno, s uračunatim PDV-om, vrijedne 20.812,50 kn, a vezane uz popravak i obnovu velikog sata na vanjskoj fasadi renesansne kule smještene uz krčku Velu placu. Ponude se odnose na: (1) nabavu novog kvarcnog matičnog sata kojim će upravljati satelitski sustav, (2) nabavu novog elektroničkog punjača i akumulatora, (3) remont satnog mehanizma (izrada triju novih brojčanih ležaja te zamjena pogonskog elektromotora i željezne osovine mehanizma), (3) nabavu i ugradnju novog metalnog ormarića za zaštitu satnog mehanizma i opreme sata, (4) izradu novih kazaljki (i rozete) od ručno istučenog aluminijskog lima s pojačanjem od inoksa, (5) obnovu brojčane podloge sata te (6) putne troškove.

Sljedeći sastanak Kolegija na redu je u ponedjeljak, 10. siječnja 2022. godine.