U sklopu Centra aktivnosti Krk uređeno novo vježbalište koncipirao kao Ninja Warrior poligon

Ovih se dana kraju primiče izgradnja i opremanje vježbališta u park-šumi Dražica u Krku, koncipiranog kao Ninja Warrior poligon, a čija se specifičnost ogleda u tome da ga pored djece, i to one starije od 12 godina, mogu koristiti i odrasli.

Radovi na uređenju ovog vježbališta trajali su šest mjeseci, a u njega je ukupno uloženo 100.000,00 eura, s time da je 50 posto bespovratnih sredstava, posredstvom Lokalne akcijske grupe Kvarnerski otoci, osigurala Agencija za plaćanja u poljoprivredi ruralnom razvoju i ribarstvu. Preostali iznos zatvarat će se sredstvima Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, budući da je putem Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini za dogradnju i rekonstrukciju Centra aktivnosti Krk, u sklopu kojeg je lociran i Ninja Warrior poligon, dobivena potpora vrijedna gotovo 80.000,00 eura.

 

 

Riječ je o zanimljivom poligonu, inspiriranom popularnim japanskim sportsko-zabavnim serijalom Ninja ratnici, koji otočanima, ali i turistima nudi nove rekreacijske izazove, u smislu testiranja kondicije i snage. Svi korisnici poligona moći će prije nego li ga krenu savladavati skenirati QR kod te tako svoje vrijeme prolaska usporediti s evidentiranim vremenima ostalih korisnika. Također, na internetskim stranicama Centra aktivnosti Krk, uz ostale sadržaje, bit će dostupne i video upute, odnosno pravila za prolazak poligona.

 

 

Kružni Ninja Warrior poligon, od starta do cilja, čini 11 prepreka (koje se mogu koristiti i individualno), s time da svaka prepreka testira različite aspekte snage, okretnosti i ravnoteže korisnika. Poligon je podijeljen u dvije cjeline od kojih prva testira snagu i ravnotežu, a druga snagu i okretnost. Prilikom dolaska na poligon, svakako je poželjno sa sobom ponijeti: tenisice, mali ručnik, bočicu vode te pametni telefon ili neki drugi uređaj radi skeniranja QR koda radi evidentiranja vlastitog rezultata.

Službeno otvorenje ovog vježbališta, najavljeno je za mjesec rujan.