Kino Krk: Agent 010: Trubač uvijek trubi parput + Noina arka

Na programu Kina Krk (Trg bana Josipa Jelačića 2) u petak, 05. travnja 2024. godine, s početkom u 19.30 sati, može se pogledati film iz serijala Agent 010: Trubač uvijek trubi parput Udruge SPIRIT iz Rijeke, za kojim u subotu, 06. travnja, u 10.00 sati, slijedi sinkronizirana animirana glazbena pustolovina Noina arka (Noah’s Ark) koju redateljski potpisuju Sérgio Machado i Alois Di Leo.

Za prvu projekciju, 05. travnja, ulaznice se ne naplaćuje, dok cijena ulaznica za drugu projekciju, 06. travnja, iznosi 3,50 eura. Iste su dostupne putem online servisa mojekarte.hr, a mogu se nabaviti i na ulazu kino dvorane, neposredno pred početak projekcije, ako se prethodno u potpunosti ne rasprodaju. Kinom Krk, od siječnja ove godine, upravlja Udruga Kreativni Krk.

Spomenimo i Facebook profil Kina Krk, kojem je zadaća na jednom mjestu okupiti krčke filmoljupce, s ciljem rasprave o pogledanim ili najavljenim filmovima, filmovima i autorima koje biste željeli pogledati, terminima prikazivanja, dakle o svim relevantnim temama što se tiču kinematografije na otoku Krku.

Udruga SPIRIT bavi se integriranjem osoba s invaliditetom u društvo kroz produkciju detektivsko-špijunskih filmova. Dosada su, u sklopu serijala Agent 010, snimljena tri filmska uratka Ni vremena za umirat (2021., 25 minuta), Igra sudbine (2022., 25 minuta) te Trubač uvijek trubi parput (2023., 48 minuta), a poveznica im je karizmatična grupa mladih s invaliditetom koji su, pod vodstvom Helge Paškvan, osmislili likove i napisali scenarije. Glavne protagoniste u navedenim filmovima tumače Dorian Matić, Dora Brnić, Tea Superina i Toni Lesica, dok se u sporednim ulogama pojavljuju poznate osobe poput Šajete, Mile Kekina, Krešimira Mišaka, Asima Ugljena, Marija Kovača i drugih. Sva tri filma je režirao, snimio i montirao Denis Pilepić- Pille, u suradnji s članovima i članicama Spirita. Agent 010 duhovita je verzija stare šablone o tajnom agentu koji spašava svijet koja nudi nov formu i narativ, jer svatko može biti heroj i ostvariti svoje snove.

 

Agent 010: Trubač uvijek trubi parput: podatci o filmu

 

 

Noina arka: podatci o filmu