Kino Krk: Zbornica + Putujuća zemlja + Imaginarni prijatelji

Na programu Kina Krk (Trg bana Josipa Jelačića 2) u petak, 17. svibnja 2024. godine, s početkom u 20.00 sati, u sklopu akcije Mjesec našeg filma, može se pogledati nagrađivana drama Zbornica (2021.) redateljice Sonje Tarokić, uz bonus u vidu kratkometražnog animiranog filma Putujuća zemlja (2016.) Ivana Bogdanova i Vesele Dančeve, za kojima u subotu, 18. svibnja, u 10.00 sati, slijedi sinkronizirana igrano-animirana avantura Imaginarni prijatelji (IF - Imaginary Friends) koju redateljski potpisuje John Krasinski.

Tijekom svibnja, Kino Krk pridružuje se akciji Mjesec našeg filma koju je inicirao Hrvatski audiovizualni centar - HAVC, posvetivši je pritom 70. godišnjici filmskih festivala u Hrvatskoj. Naime, namjera je izborom domaćih filmskih naslova odati počast našim festivalima kao vrijednim platformama za edukaciju publike, kao i za predstavljanje domaćih filmova uzimajući u obzir raznolikost žanrova, rodova i formi. Akcija je zamišljena kao program koji će publiku provesti kroz domaću kinematografiju u proteklom razdoblju, podsjećajući je na neke od najuspješnijih filmova, uz koje su odrastali, educirali se, rasli i mijenjali se. Pogledom unatrag tako se nastoji prizvati uspjehe hrvatskog filma i audiovizualne proizvodnje, uopće, te ujedno publiku motivirati na praćenje hrvatskog filma i u budućnosti.

 

 

Cijena ulaznice za projekcije u Kinu Krk iznosi 3,50 eura, a iste su dostupne putem online servisa mojekarte.hr, no mogu se nabaviti i na ulazu kino dvorane, neposredno pred početak projekcije, ako se prethodno u potpunosti ne rasprodaju. Ulaznice za domaće filmove koji se prikazuju u sklopu akcije Mjesec našeg filma se ne naplaćuju! Kinom Krk, od siječnja ove godine, upravlja Udruga Kreativni Krk.

Spomenimo i Facebook profil Kina Krk, kojem je zadaća na jednom mjestu okupiti krčke filmoljupce, s ciljem rasprave o pogledanim ili najavljenim filmovima, filmovima i autorima koje biste željeli pogledati, terminima prikazivanja, dakle o svim relevantnim temama što se tiču kinematografije na otoku Krku.

 

Zbornica + Putujuća zemlja: podatci o filmovima

 

 

Imaginarni prijatelji: podatci o filmu