Krčki kaduljin med ovjenčan titulom šampiona

Osim po nagrađivanom pršuti i siru, što govori u prilog njihovoj iznimnoj kvaliteti, otočani se odsad mogu ponositi još jednom namirnicom, a riječ je, naravno, o medu, obzirom da se krčkim pčelarima na svim većim pčelarskim ocjenjivačkim smotrama redovito dodjeljuju vrijedna priznanja.
Za posljednje takvo postignuće zaslužan je krčki pčelar Nikica Depikolozvane iz čijeg je OPG-a ove godine proizašao med od kadulje što je na Danima meda u Hrvatskoj, između 06. i 08. listopada održanim u Osijeku, u sklopu 22. Natjecanja pčelara i pčelarskih organizacija u kvaliteti pčelinjih proizvoda - prvenstveno sortnih vrsta meda, zasluživši najviše ocijene, ovjenčan titulom šampiona kaduljinog meda.
Ova tradicionalna ocjenjivačka smotra čiju su organizaciju potpisali Hrvatski pčelarski savez i Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Osijek, spomenutom je krčkom pčelaru donijela četvrtu uzastopnu nagradu te mu, nakon dosad osvojenih zlatnih i srebrnih žlica, konačno, priskrbila i najviše priznanje - naslov šampiona.
Ovo postignuće, priznaje Depikolozvane, potvrda je smislenosti svega što već godinama radim, posebice visoke razine kvalitete onog što u segmentu pčelarstva, čitav niz godina, na našem otoku čini Udruga pčelara Kadulja, dodajući, kako osim u pčelama, tajna kvalitetnog meda zasigurno leži i u educiranju koje se kontinuirano provodi u organizaciji spomenutog udruženja.