Krčkim dionicima turističke industrije dodijeljena tri priznanja

Na najvećem nacionalnom skupu turistih djelatnika Danima hrvatskog turizma, 26. i 27. listopada 2016. godine, održanom u Bolu na otoku Braču, krčkim dionicima turističke industrije dodijeljena su tri priznanja, i to u akciji Turistički cvijet - Kvaliteta za Hrvatsku što su je zajednički proveli Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska turistička zajednica.

U ovogodišnjoj 20. po redu akciji uzimajući u obzir kvalitetu ponude turističkih destinacija i smještajnih kapaciteta, a s ciljem podizanja razine kvalitete te obujma ponude i standarda u turizmu, kako bi hrvatski turizam postao što konkurentniji u svjetskim razmjerima, ali i održiv spram gospodarstva i stanovništva, po novom modelu ocijenjena su mnoga odredišta, hoteli, marine, kampovi, putničke agencije, charter kompanije, hosteli i lječilišta. U kategoriji najboljih odmorišnih hotela na Jadranu s 3* drugo mjesto tako je pripalo Valamar Koralj Romantic Hotelu, dok je Kamp Krk u kategoriji najboljih eko-kampova na Jadranu zaslužio također drugo, a Kamp Glavotok (u istoj kategoriji)  treće mjesto.
Vezujući se uz ova najrecentnija priznanja, podsjetimo kako su u ovogodišnjoj akciji Naj kamp Adria koju provodi slovenski kamping portal avtokampi.si nagrađeni kampovi Krk i Bor, s time da je potonji na 49. Međunarodnom sajmu turizma održanom u Novom Sadu, zaslužio i veliku zlatnu medalju na račun visoke kvalitete turističko-kamperskih usluga.
Dani hrvatskog turizma iznova su na jednom mjestu okupili više od dvije tisuće sudionika, s time da je bogat program otpočeo 16. po redu Hrvatskim turističkim forumom u čijem je fokusu bila tema Zračni prijevoz u turizmu - preko granica do cjelogodišnjeg poslovanja, nakon čega je prezentiran Nacionalni turistički brand - mjerenje učinkovitosti i smjernice za 2017. godinu. Osim svečane dodjele turističkih nagrada, u sklopu ove dvodnevne manifestacije priređena su i tri okrugla stola: Djelatnici - pokretačka snaga turizma, CRO kartica - poticanje domaće turističke potrošnje i Kako do konkurentnog i održivog modela upravljanja hrvatskim turizmom.
 
Priznanja: