Krenula jubilarna, deseta Otočna rožica

Turistička zajednica otoka Krka, u suradnji s predstavnicima svih otočnih turističkih zajednica i hortikulturnim znalcima, provodi akciju ocjenjivanja i nagrađivanja najljepših vrtova, dvorišta, balkona, balatura i javnih površina otoka Krka, pod nazivom Otočna rožica.
Stoga, svi zaljubljenici u hortikulturu koji uređivanjem svog životnog prostora značajno doprinose obogaćivanju turističke ponude otoka Krka, svoj će kutak rajskog vrta imati prilike predstaviti široj javnosti, i to putem jubilarne, desete Otočne rožice. Akcija je to kojom se u cilju podizanja kvalitete uređenja okoliša i vrtne kulture, povećava svijest kako o zaštiti okoliša tako i o potrebi unapređenja kvalitete turističkog proizvoda, posebice u privatnom smještaju.
Poput prethodne i ovogodišnja će manifestacija donijeti laureate u više kategorija - klasični vrt, dvorište ili balkon, zatim održivi vrt, dvorište ili balkon, te javna površina - s time da će prilikom odabira u obzir uzimati njihove agrotehničke i oblikovne specifičnosti. 
Javni poziv otvoren je od 07. lipnja do 09. srpnja ove godine, a obilazak prijavljenih subjekata započet će po njegovom zaključenju, što će trajati najkasnije do 22. srpnja. Podjela nagrada i priznanja uz prigodnu izložbu nagrađenih vrtova, balkona, balatura i javnih površina, uoči blagdana sv. Franje Asiškog, zaštitnika prirode, održat će se u Dobrinju, početkom listopada. 
 
 
Na ovaj natječaj mogu se javiti građani, iznajmljivači, vlasnici kuća i stanova za odmor te komunalna društva s područja otoka Krka, a prijave se zaprimaju u svim otočnim turističkim zajednicama i turističko-informativnim centrima. Prijavljene vrtove, balkone, balature i javne površine ocjenjivat će stručno Povjerenstvo kojeg čine Dobrila Kraljić (u svojstvu predsjednice), Hrvoje Skorup, David Mrakovčić, Ivica Brozić, Ivan Jurešić, Slavica Grgurić i Sanja Polonijo.
Kako održavanje vrtova i okućnica dojmljivima nije nimalo lak i jednostavan zadatak, sjetimo li se bura, posolice, mraza ili suša, dodijeljene nagrade i priznanja u okviru ove (sve)otočne akcije, svakako imaju svoju vrijednost, težinu i posebnost!