Krenulo jesensko izdanje kampanje Put do okusa Krka (Travel to Taste Krk)
Nakon dvije uspješno odrađene promotivne kampanje, sada već poznate po geslu Put do okusa Krka (Travel to Taste Krk), Turistička zajednica Grada Krka i ove jeseni poziva u krčke ugostiteljske objekte koji su priredili posebnu jesensku ponudu jela, tj. povoljne, promotivne menije.
Možemo slobodno kazati kako je naš otok prava riznica autentičnih delicija poput sira, pršuta (podsjetimo se kako je upravo Krčki pršut prvi hrvatski proizvod na razini Europske unije zaštićen oznakom zemljopisnog podrijetla!), janjetine, šurlica, maslinovog ulja (zaštićenog oznakom izvornosti!) i žlahtine, a ove jeseni omogućit će vam se uživanje u svim navedenim specijalitetima baš tamo gdje nastaju.
Dakle, tijekom listopada i studenog, moći ćete upoznati jelovnike prepune namirnica otočnih proizvođača koji već prepoznatljive okuse spajaju u novu gastronomsku priču. Jer, jesti lokalno znači razumjeti odakle dolaze najbolji okusi; znači hraniti sebe, ali i zajednicu koja je tu hranu proizvela. Osim okusa u kojima uživate, bit ćete u prilici upoznati njihovu povijest i korijene. Prema tome, u suvremenoj gastronomiji s lokalnim namirnicama kvaliteta više nije upitna, već postaje istinski doživljaj!
Tijekom prvog vikenda održavanja, ovu su promotivnu kampanju podržali Restoran Volsonis (Krk), Restoran Marina Blue (Krk), Kušaona Magriž (Kornić), Konoba Marija (Vrh) i Konoba Pud Brest (Milohnići). Na njihovim ćete jelovnicima, stoga, pronaći gastronomske delicije napravljene od izvornih krčkih sastojaka, što znači uživanje u jelima poput juhe od bundeve sa sjemenkama i tostiranom focacciom, maneštre s domaćom kobasicom, kiselice s kobasicom, domaćih njoki s pikantnom bundevom i Krčkim pršutom, šurlica s dimljenim dagnjama, šparogama i kozicama, šurlica s janjećim i goveđim gulašom, crnih špageta s vrganjima, jadranskim kozicama i grilanom hobotnicom, krčke janjetine, zapečenih palačinki s domaćom skutom, krostate od jabuka ili krostate s džemom od smokava te brojnih drugih slanih i slatkih jela.
Pri posjeti Kušaoni Magriž svakako isprobajte njihove nagrađivane ovčje sireve, posebice Magriž te Črnog i Zelenog Bodula, u čijoj se proizvodnji koristi začinsko bilje: lišće ružmarina, oraha i kadulje, kako bi sirevi bili što finiji, aromatičniji, a prema tome i prepoznatljiviji.
Ovoj će se listi, s vremenom, pridružiti i jela ostalih ugostiteljskih objekata, stoga, pozorno pratite objave na Facebook profilu i internetskoj stranici Turističke zajednice Grada Krka!
Restoran Volsonis
Vela Placa 8, Krk
Tel.: 051 880 249
Pon. - ned.: 07.00 - 24.00
Meni: hrvatski | engleski
Restoran Marina Blue
(Hotel Marina)
Obala hrvatske mornarice 8, Krk
Tel: 051 221 128
Pon. - ned.: 12.00 - 20.00
Meni: hrvatski | engleski
Kušaona Magriž
Lakmartin 40b, Kornić
Tel: 098 925 1625
Uto. - ned.: 10.00 - 22.00
Meni: hrvatski | engleski
Konoba Marija
Gušternica 53, Vrh
Tel.: 091 721 3782
Pon. - ned.: 10.00 - 22.00
Meni: hrvatski | engleski
Konoba Pud Brest
Milohnići 54, Milohnići
Tel.: 091 1862 111
Čet. - ned.: 12.00 - 22.00
Meni: hrvatski | engleski