Krk Etno Fest: Pul Kaštela donosi koncerte Matije i Lu Dedić, benda Balkan Zoo i Nine Čorić te Adama Semijalca i zbora Fige, dopunjene predavanjem Svijet sopila i kantura

U svome četvrtom izdanju Krk Etno Fest: Pul Kaštela nastavlja s ciljem iz prethodna tri, a koji se ogleda u spoju kvalitetne glazbe i istaknutih kulturno-povijesnih lokacija grada Krka. Mjesto održavanja koncertnog dijela programa je Frankopanski kaštel na Trgu Kamplin, a posebnost ovogodišnjem izdanju, uz poznata glazbena imena i sjajnu produkciju, daje i edukativni sadržaj koji se priređuje u Velikoj gradskoj vijećnici - Kinu Krk.

U festivalski program uvodi upravo besplatno predavanje Svijet sopila i kantura koje će u četvrtak, 16. svibnja, s početkom u 18.00 sati, održati čuvar zvuka otoka Krka - Marijan Orlić Senkić. Spomenuti otočni sopac, kantur, graditelj sopila, učitelj njihove svirke i kanta, svoja znanja i vještine s velikim entuzijazmom prenosi s generacije na generaciju. Ovo predavanje, stoga, predstavlja jedinstvenu priliku da se otkriju sve čari drevnog instrumenta i jednog od zaštitnih znakova otoka Krka kad je riječ o tradicijskoj glazbi.

Drugog festivalskog dana, u subotu, 18. svibnja, publiku očekuje cjelovečernji koncert iznimnih glazbenika čiji se izričaji dobro uklapaju u programsku shemu festivala. U Krk tako premijerno dolazi Matija Dedić u društvu svoje kćerke Lu kako bi predstavili jedinstven repertoar skladbi u solo izvedbama, ali i u duetu, a što ih potpisuje velikan Arsen Dedić. Jedan od albuma koji je obilježio prošlu godinu zasigurno je Ode dite blues virtuoza Adama Semijalca. Međutim, on će koncertirati u novom formatu te zajedno s članicama zadarskog zbora Fige spomenuti album izvesti u cijelosti. Koncertnu večer zaokružit će još jedna premijerna izvedba - benda Balkan Zoo & Nine Čorić. Balkan Zoo je kolektiv basista i skladatelja Maria Rašića koji već deset godina promovira glazbu koja se sastoji od balkanskih tradicijskih elemenata u suvremenim aranžmanima. Iskusni glazbenici iza kojih je hvaljeni album Recylce, konačno dolaze u grad Krk.

 

 

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 13,00 eura dostupne su preko sustava Entrio i u Dallas music shopu Rijeka, s time da će na dan koncerta cijena iznositi 15,00 eura. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, koncertni se program prebacuje u Veliku gradsku vijećnicu - Kinu Krk, a broj ulaznica tada je ograničen na svega 100!

Krk Etno Fest: Pul Kaštela zajedno organiziraju Distune promotion i Udruga Kreativni Krk. Festival su financijski podržali Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava - HUZIP, Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka i Zaklada Kultura nova.