Ljetna škola gitare Miroslava Tadića: Poziv za sudjelovanje!

Svi zainteresirani gitaristi pozivaju se da prijave svoje sudjelovanje u uvodnom izdanju Ljetne škole gitare Miroslava Tadića, koja će se održati u petak, 19. srpnja 2019. godine, u studiju Udruge Kreativni Krk, Šetalište Sv. Bernardina 6, s početkom u 12.00 sati. Sudjelovanje u ovom višesatnom programu besplatno je za sve odabrane polaznike!

Uvodno izdanje Ljetne škole gitare Miroslava Tadića početak je teorijsko-praktičnih radionica koje će se svake godine u ljetnim mjesecima, tijekom srpnja ili kolovoza, odvijati u gradu Krku pod vodstvom svjetski poznatog gitarskog virtuoza Miroslava Tadića. Riječ je o programu koji predstavlja rezultat suradnje Centra za kulturu Grada Krka i Udruge Kreativni Krk, i to u okviru programskog pravca 27 susjedstava koji se razvija u sklopu projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.

Za sudjelovanje na ovoj radionici potrebno je poznavanje (sviranja) gitare, kao i prijava koja se vrši putem e-mail adrese Centra za kulturu Grada Krka: kultura@gradkrk.net. No kako je radionica ograničena na svega osmero polaznika, važno je prijaviti se što prije, a najkasnije do 17. srpnja ove godine. U prijavi potrebno je obvezno navesti ime i prezime, kontakt podatke i kratku biografiju iz koje je razvidna razina poznavanja (sviranja) gitare. Prednost će imati iskusniji gitaristi. Odabrani kandidati 17. srpnja dobit će obavijest o svom izboru za sudjelovanje na samoj radionici.

Uvodno izdanje Ljetne škole gitare Miroslava Tadića bit će uglavnom teorijske prirode u smislu upoznavanja gitare iz različitih perspektiva s naglaskom na balkansku glazbenu tradiciju uz sviračke demonstracije pojedinih teorijom obuhvaćenih sadržaja. Ovoj edukaciji prethodi koncert Miroslava Tadića i američke violinistice Yvette Holzwarth koji će se 18. srpnja, s početkom u 21.30 sati, u sklopu programa 63. Ljetnih priredbi, održati u Frankopanskom kaštelu. Više o navedenom koncertu doznajte: ovdje.

Prilozi: