Ljetne priredbe zatvorila dječja predstava Postolar i vrag

U Frankopanskom kaštelu održana je hvaljena dječja predstava Postolar i vrag u izvedbi Dječjeg kazališta Ivana Brlić Mažuranić kojom su i zaključene ovogodišnje 55. Ljetne priredbe.

Pred raspoloženim auditorijem tako je odigrana predstava inspirirana istoimenom povjesticom Augusta Šenoa koja je u kombinaciji poigravanja lutkama i glume, još jednom demonstrirala kreativnu svježinu kazalištaraca iz Slavonskog Broda. Naime, metrika i ritam Šenoinog stiha lutkarski su izuzetno privlačni, a stih u potpunosti podražava lutkarsku animaciju. Iako se, kada je riječ o spomenutom Šenoinom predlošku, radi o kratkoj stihovanoj priči, ona otvara ogroman prostor za neobičnu lutkarsku igru, scensku atraktivnost i imaginaciju, u što su se mogli uvjeriti na predstavi okupljeni krčki mališani. 
Dječje kazalište Ivana Brlić Mažuranić s ovom predstavom, nakon zapaženog nastupa na festivalu u Kairu, osvojilo je posebnu nagradu za iskazani entuzijazam i kolektivnu igru na 23. Susretu lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske sredinom ove godine održanom u Zadru. Duhovitu priču o tome što se dogodi kada se upustimo u nadmudrivanje sa samim vragom režirali su Dubravka Zrnčić Kulenović i Branko Banković, a u predstavi glume Anamarija i Darija Vlajnić, Bruno Brinzej i Stanislav Hudi. Važan element u čitavoj priči je i slavonska glazba, za koju su se pobrinuli Branko Banković i Ivan Barišić.