Ljubavni problemi u fokusu kazališne uspješnice Kerekesh teatra

Kao svojevrsni pretprogram 63. Ljetnih priredbi, hit-komedija Ljubaf varaždinskog Kerekesh teatra održana je 08. srpnja 2019. godine pred punim i dobro raspoloženim auditorijem Scene Zidine, a neprestane salve smijeha nije umanjio ni kajkavski dijalekt na kojem je predstava u cijelosti odigrana.

Na početku serije dramskih i glazbenih programa što ih donosi ovogodišnji festival, krčka je publika, s obzirom na pozitivnu reakciju, istinski uživala u urnebesnoj priči Ljubomira Kerekeša u kojoj su ljudska uskogrudnost, pametovanje oko ničega, obrana mentalnog hendikepa i ograničenost, jedina oružja kojima se glavni protagonisti bore za prevlast unutar svojih (nezavidnih) životnih okolnosti. Srečko Frljužec, koji zna gdje mu je mjesto u kući, jer nema puno slobode između neurotične žene Đurđice i žestoke punice Štefice. Malo topline u njegov život unosi tek novostečeni prijatelj Ivek, dok najviše iskrene ljubavi iskazuje pripiti susjed Đura, i to prema svojoj simpatiji iz srednje škole, uvijek glasnoj i dominantnoj Štefici. Iako se problemi koje obrađuje ova predstava mogu okarakterizirati kao politički, ekonomski i društveni, najaktualnijom je ipak čini bavljenje jednom zaista univerzalnom temom - problemima što ih izaziva i uzrokuje ljubav! U ovoj nagrađivanoj komediji, koja je dosad, na oduševljenje brojne publike diljem Hrvatske, odigrana više od stotinu puta, svoje su komičarske sposobnosti demonstrirali naši poznati glumci: Ana Begić (Štefica), Hana Hegedušić (Đurđica), Adam Končić (Srečko), Jan Kerekeš (Ivek) i Ljubomir Kerekeš (Đura).

Dramski dio 63. Ljetnih priredbi nastavlja se već 15. srpnja komedijom Nevjerojatan događaj Teatra Exit u kojoj se četvero glumaca transformira u više od 20 likova, problematizirajući, u stilu suvremene komedije dell' arte, nedaće današnjice, s time da je 17. srpnja na redu predstava za djecu Šumska bajka RI teatra. Ulaznice za nadolazeće programe Ljetnih priredbi mogu se kupiti u Galeriji Decumanus (svakim danom osim nedjelje, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata) ili rezervirati telefonom na 051 220 041, odnosno mailom na kultura@gradkrk.net. Festival organizira Centar za kulturu Grada Krka.