Mali Princ, otvorenje fotografske izložbe Srđana Hulaka

Nakon uspješno realiziranog projekta Lica grada Krka, druga suradnja krčkog Centra za kulturu s mladim fotografom Srđanom Hulakom donosi izložbu Mali Princ na kojoj će se predstaviti značajan segment istoimene fotografske serije, s time da je otvorenje predviđeno 11. ožujka 2016. godine u Galeriji Decumanus, s početkom u 18.00 sati. 

Prema riječima autora, izložba donosi niz dokumentarnih fotografija koje u najrazličitijim životnim prilikama prate odrastanje Malog Princa - inače sina mu Vanira - kojem je s tri godine dijagnosticiran pervazivni razvojni poremećaj iz autističnog spektra. Fotografijama se tako pokušalo istaknuti njegovu različitost u odnosu na stvarnost kojom je okružen, i to fokusiranjem na krajnosti poput govora i tišine, radosti i tuge ili malenog dječjeg svijeta naspram onog velikog, a sve kako bi se ukazalo na činjenicu da je baš taj veliki svijet zapravo vrlo strog prema različitima. Naime, mališane poput Vanira društvo i nadalje gleda kao problem, iako su ona možda posljednji podsjetnik na pravi put kojim bi kao društvo trebali krenuti - put iskrene humanosti koja uvažava različitost te iz nje uči. Mali Princ, stoga poziva sve da upoznaju njegov svijet, podsjećajući pritom kako nikada iz vlastite biti ne smijemo izgubiti dijete! Više o motivima koji stoje iza ovog (work-in-progress) projekta pogledajte u autorovu video-blogu!
 

 

Izložba Mali Princ, koju Centar za kulturu organizira u sklopu akcije Ja, ti, on, mi - društvena odgovornost kroz umjetnost, ostaje otvorena do 31. ožujka, a postav je moguće razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 13.00 sati, ili mimo redovnog radnog vremena galerije uz prethodnu najavu (na 051 220 041, tj. kultura@gradkrk.net).
Zanimljivo je spomenuti kako se manji dio ove fotografske serije do 07. ožujka može razgledati u prizemlju riječkog HKD-a, i to kao dio humanitarne akcije Pružimo ruku ljabavi kojom se prikupljaju sredstva za riječku Udrugu Dira, čiji je rad usmjeren ka pomaganju mališanima s teškoćama u razvoju te uopće poticanju harmoničnog razvoja djece i mladih.