Gradsko društvo Crvenog križa Krk u projektu Crveni križ u plavom okviru

Krajem travnja ove godine krenula je realizacija eko-projekta Crveni križ u plavom okviru kojim Hrvatski Crveni križ započinje novu eru u svojem radu usmjeravajući se, pored humanitarnog djelovanja, i na područje zaštite okoliša, s namjerom razvijanja pozitivnih navika koje vode očuvanju okoliša i pravilnom postupanju s otpadom.
Tim povodom u Biogradu na Moru održan je sastanak ravnatelja, djelatnika i suradnika više od dvadeset društava Hrvatskog Crvenog križa iz čitave Hrvatske.
Cilj ove inicijative pozicioniranje je Hrvatskog Crvenog križa kao organizacije koja sve intenzivnije počinje promicati ekološku osviještenost te brigu o zaštiti okoliša i biološke raznolikosti, i to putem niza eko-akcija čišćenja podmorja i priobalja te organizaciju eko-radionica, insistirajući pritom na umrežavanju i zajedničkoj suradnji društava Crvenog križa, ronilačkih klubova i lokalnog stanovništva, istaknuto je tijekom biogradskog sastanka na kojem je sudjelovala i Marija Jakominić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Krk.
Prema tome, ovaj će projekt, pored još 17 društava (Biograd na Moru, Zadar, Pula, Pazin, Rovinj, Labin, Rijeka, Rab, Lošinj, Šibenik, Trogir, Makarska, Brač, Omiš, Split, Korčula i Dubrovnik), podržati i ono krčko koje će, u suradnji s Udrugom umirovljenika unutarnjih poslova Rijeka, između 02. i 07. svibnja, provesti eko-akciju čišćenja područja poluotoka Prnibe te tako dati svoj prilog aktivnostima eko-predznaka koje se sada već tradicionalno, duž čitavog otoka, odvijaju uoči turističke sezone.