Novouređeni Kamp Krk dobitnik nagrade ADAC/ANWB Best Campsite 2014

Novouređeni Kamp Krk, zajdno s Kampom Lanterna u Taru blizu Poreča, dobitnik je ovogodišnje nagrade ADAC/ANWB Best Campsite, čime je u konkurenciji od 5.400 europskih kampova ušao među 139 najboljih, što mu je omogućilo uvrštavanje u prestižni ADAC-ov kamping vodič za 2014. godinu, često nazivan i biblijom za kampiste obzirom da slovi kao najznačajniji europski sustav ocjenjivanja kvalitete kampova.

Ovaj ugledni kamping vodič temelji se na suradnji njemačkog auto-kluba ADAC s nizozemskim kraljevskim auto-klubom ANWB. Ta dva najjača nacionalna kluba zajednički su koordinirali inspekcije u obilasku kampova, prikupljali potrebne podatke i surađivali u produkciji kamping materijala, te najvažnije, usuglasili i standardizirali zajednički sustav ocjenjivanja kampova koji je po prvi put predstavljen upravo u prošlogodišnjem vodiču ADAC-a, čime su zamijenjene dotadašnje ADAC Superplatz i ANWB Euro-Top oznake za izvrsnost u kvaliteti.
Nagrade ADAC/ANWB Best Campsite 2014. svečano su dodijeljene u Stuttgartu na najvećem godišnjem susretu kamping branše na kojem je sudjelovalo oko tisuću gostiju, uglavnom direktora kampova te profesionalaca iz kamping industrije. Nagradu je zajedno s Josipom Bonifačić Cvelić, direktoricom prodaje, marketinga, upravljanja prihodima i razvoja kampova u Valamaru, preuzeo Zoran Morožin, direktor Kampa Krk.
Ovo je veliko priznanje Valamarovim kampovima i uistinu smo ponosni što su čak dva naša kampa ušla u prestižno društvo najboljih europskih kampova prema stručnoj ocjeni ADAC/ANWB-a. Oba nagrađena kampa ocijenjeni su s 98% bodova, što je uistinu zavidan rezultat. Ove nagrade biti će nam dodatni izazov i motivacija u daljnjem radu i težnji ka vrhunskim rezultatima, istakla je Josipa Bonifačić Cvelić.
U Europi ovu cijenjenu nagradu za 2014. godinu nose kampovi ocjenjeni s maksimalnih pet zvjezdica. Kamp Lanterna ovo je priznanje dobio i prošle godine, potvrdivši tako svoj status ulaskom u prestižno društvo najboljih europskih kampova, dok je Kamp Krk priznanje ADAC/ANWB-a dobio već nakon prve sezone u kojoj je u cijelosti preuređen nakon kapitalnog ulaganja većeg od 16 milijuna kuna.
Kamp Krk, nadomak grada Krka, ekološki je obiteljski kamp kojeg krasi Plava zastava, a izdvaja se grijanim vanjskim bazenom i spa centrom te izvrsnom animacijskom ponudom namijenjenoj čitavoj obitelji. Novouređeni krčki kamp oduševio je goste svojim Prestige mobilnim kućicama, WiFi pristupom Internetu i prekrasno uređenom hortikulturom. Taj ekološki orijentirani kamp ima solarno grijanje vode, toplinsku pumpu i biološki pročišćivač vode te posjeduje Certifikat ISO 14001 koji se odnosi na Sustav upravljanja zaštitom okoliša, a ponosi se i nagradom za kvalitetu Kamping udruženja Hrvatske u 2013. godini. 
Valamarov brend Camping on the Adriatic u okviru kojeg posluju i nagrađeni kampovi, iz godine u godinu podiže kvalitetu usluge i uređenosti kampova, a brojne nagrade potvrda su izvrsnosti koju prepoznaju, kako gosti, tako i stručna kamping javnost. Oba nagrađena kampa do početka ovogodišnje kamping sezone pripremaju novitete i još višu razinu ponude za goste. Kamp Krk za nadolazeću sezonu tako planira otvoriti nove Prestige mobilne kućice s pogledom na more, prostranom terasom i spremištem za bicikle, proširiti sanitarni čvor, urediti novu plažu te nastaviti s uređivanjem hortikulture čije se mediteransko bilje zalijeva putem posebnog sustava eko navodnjavanja.