O Tjednu otvorenih vrata krčkog dječjeg vrtića

S početkom ovog tjedna krčki vrtićari širom su otvorili svoja vrata te kroz mnoštvo zanimljivih sadržaja i aktivnosti pokazali sve što znaju, mogu i što tek spremaju napraviti.

Priča je ove godine započela priključivanjem međunarodnoj inicijativi Zelena čistka tijekom koje su roditelji, djeca i odgojiteljice sadili mediteransko bilje ispred glavnog ulaza u vrtićku zgradu, čime je estetski, ali i edukativno, oplemenjen još jedan tamošnji kutak. Za početak tjedna bila je organizirana šetnja s roditeljima u popodnevnim satima, gdje su se Krčanima pridružili i maleni prijatelji iz vršanske odgojne skupine. Iako je kiša padala gotovo cijelim putem, ništa nije uspjelo smesti dječji optimizam, naprotiv veselje djece sve je više raslo sa svakim skokom u novu lokvicu. Nakon šetnje i okrjepe, u vrtiću je uslijedilo zanimljivo predavanje, odnosno radionica pod nazivom Misli na sutra koju je održala Anja Kolacio, a djeca su tom prigodom pogledala edukativni animirani film o štednji energije u domaćinstvu. 
Izložba dječjih radova ove je godine tematizirana projektom Krk - otok vila, krčkog Centra za kulturu, a njezino otvorenje svečano je obilježeno kratkim programom djece i odgajatelja svih vrtićkih skupina. Male Krčane tom su prilikom podržali gradonačelnik Darijo Vasilić, načelnik krčke Policijske postaje Dejan Hriljac, predstavnik TKD Ponikve Dejan Kosić te mnogi roditelji i ostali posjetitelji. 
Narednih je dana uslijedilo oslikavanje plastičnih recikliranih lončanica u koje je svako dijete zasadilo svoj cvijet, a uzevši ga kući odlučilo se na daljnju brigu o svome novom cvijetnom ljubimcu. Kako bi se širu zajednicu upoznalo s mnogobrojnim vrtićkim aktivnostima, djeca su zajedno s odgajateljicama prošetala gradom odjeveni u bijele vile i vilenjke, što je zaista bio nesvakidašnji, pa čak i čudesan prizor. Radni tjedan završen je oslikavanjem vrtićke ulice kredama u boji, dok Tjedan otvorenih vrata zapravo završava danas, otvorenjem izložbe Krk - otok vila, autorice Ive Lulić, koja je na inicijativu Centra za kulturu, u velikom dijelu realizirana upravo zahvaljujući svesrdnoj pomoći mališana, odgajateljica, ali i roditelja. Ova fotografska bajka o krčkim vilama može se, u Galeriji Decumanus, razgledati sve do 11. svibnja.
Priznajte, mnogo je to događanja u samo tjedan dana, ali krčki vrtićari pokazali su da mogu sve što zamisle. Veliko priznanje i pohvalu još jednom treba uputiti odgajateljicama, kao nositeljicama Tjedna otvorenih vrata, ali i roditeljima koji su se spremno odazvali svim vrtićkim akcijama i događanjima.