Od 01. ožujka kreće uvođenje sustava odvoza otpada Od vrata do vrata na području Šotoventa

Sukladno dogovoru između Grada Krka i Komunalnog društva Ponikve eko otok Krk d.o.o. kao davatelja javne usluge gospodarenja otpadom, od ponedjeljka, 01. ožujka 2021. godine, kreće podijela preostalih kanti za sustav odvoza otpada Od vrata do vrata u naseljima Linardići, Brzac, Milohnići, Bajčići, Nenadići i Poljica.

Kante će se najprije dijeliti u naseljima Linardići, Milohnići i Brzac, a zatim u naseljima Bajčići, Nenadići i Poljica. Iste će korisnicima dijeliti Eko patrola, i to redom: ulicu po ulicu i objekt po objekt. Preskočiti se neće nikoga, niti kante dijeliti unaprijed u ulicama koje još nisu stigle na red. Svim onim korisnicima koji nisu kod kuće tijekom podijele kanti, Eko patrola ostavit će obavijest sa svojim brojem telefona na koji će se moći javiti radi dogovora oko dostave kanti u nekom alternativnom terminu. Osim toga, na svakoj obavijesti sadržan je i broj info centra Ponikvi eko otok Krk na koji se građani mogu obratiti svojim upitima.

 

02_ponikve-info-letak.jpg

 

Nakon što se obiđe teren i većini korisnika koji ondje žive podijele kante, započet će se s uklanjanjem javnih setova o čemu će korisnici biti pravovremeno obavješteni. Kako će se kućne kante početi odvoziti prema kalendaru odvoza nakon što se uklone svi javni setovi, mole se korisnici da dotad svoje kante ne iznose na pražnjenje.

Osim same podijele kanti Eko patrola korisnicma će pružati sve potrebne informacije vezane uz novi sustav prikupljanja otpada, ali i dijeliti edukativne materijale: brošure, letke, kalendar odvoza, vrećice za pelene, letke na stranim jezicima za turiste i slično.

Vlasnici stanova u višestambenim objektima koji još uvijek ne posjeduju set kanti za zgrade mogu se, po tom pitanju, obratiti predstavniku stanara ili upravitelju. Naime, u višestambenim jedinicama, tj. zgradama otpad se odvozi iz jednog zajedničkog seta kanti, koji mora biti smješten na terenu u vlasništvu zgrade, i kojeg koriste svi stanari zgrade.

Kao i dosad sve važnije informacije, vezane uz ovu, ali i ostale teme, mogu se pronaći na službenim stranicama i Facebook profilu krčkih Ponikvi.

 

03_ponikve-info-letak.jpg