Odigrana uspješnica teatra Exit - Preko trnja do zvijezda

Pred punim euditorijem Frankopanskog kaštela, u sklopu dramskog programa 55. Ljetnih priredbi, odigrana je hit predstava nezavisnog zagrebačkog Teatra Exit - Preko trnja do zvijezda.

Jedne Ivanjske noći, najkraće noći u godini, Helena (Nataša Janjić) i Robi (Ivan Glowatzky) slučajnim susretom započinju furioznu vikend-avanturu. Na pragu srednjih godina uspješna odvjetnica Helena i sitni kriminalac Robi, neiživljenih glazbeno-književnih ambicija, preispituju svoje živote. Duhovno ispražnjene ljubavnike iz strasti, osamljene i opterećene osjećajem odbačenosti (Helena ima oženjenog ljubavnika, a Robi sina iz prijašnje veze) zbližava sto tisuća kuna od jednog nelegalnog posla u kojem Robi posreduje. Iako novac mora predati nadređenom, Robi ga odlučuje potrošiti s Helenom, pa s njom i društvom koje se okupilo kreće u avanturu zagrebačkim lokalima, parkovima i ulicama od zagrebačkog Trnja do Zvijezde. 
Ova furiozna glazbena predstava nastala je prema poznatom tekstu Midsummer koji, kao i pjesme koje izvode glumci, potpisuju David Greig i Gordon McIntyre. Prijevod, adaptacija i režija predstave djelo su Tomislava Pavkovića, koji univerzalne probleme suvremenog svijeta pronalazi u našoj sredini jednako neotpornoj na trend podređivanja potpunog čovjekovog bića karijeri, uspjehu, prestižu i bogatstvu. No, što učiniti kad se čovjek nađe na životnoj prekretnici i kada u džepu više nema onih sto tisuća kuna za novi početak? Pitanja su koja još neko vrijeme ostaju lebdjeti nad gledalištem i nakon što je glumci, uz glasan aplauz, napuste.