Okoliš krčkog vrtića odnedavno u novom ruhu

Dječji vrtić Katarina Frankopan - Matični vrtić Krk već dugi niz godina surađuje s komunalnim tvrtkama Ponikve eko otok Krk i Ponikve voda, koje pored redovite edukacije odgojiteljica i djece, podupiru sve ekologijom inspirirane projekte spomenute ustanove, a jedan od njih, k tome i značajniji, bio je formiranje vrta u dijelu vrtićkog eksterijera.

Krčki mališani, zajedno sa svojim odgojiteljicama, tako su odnedavno dobili priliku uređivati parcelu vrta, pratiti nicanje i razvoj biljaka, učiti o njihovoj njezi, ali i važnosti njihove konzumacije za čovjekovo zdravlje. A kako bi u okolišu krčkog vrtića nicalo što različitiji usjevi koje će s vremenom podariti ukusne i zdrave plodove prošle se godine pobrinula obitelj Šebelja koja je malenim vrtlarima poklonila sadnice te pomogla pri obradi i uređivanju vrtnih gredica.

Za uklanjanje korova i veće komunalne poslove oko uređenja vrtićkog eksterijera brine se komunalno društvo Vecla, što je vrijedne vrtićare za njihov predani rad i zalaganje nagradilo prigodnom kino projekcijom. Trud mališana prepoznala je, također, i tvrtka GP Krk, poklonivši im pijesak od kojeg su formirana dva velika pješčanika kako bi ondje mogle nicati najrazličitije građevine izrađene vještim rukama malenih graditelja. Svakako, u cijeloj priči ne smijemo zaboraviti ni roditelje koji prate rad djece i podupiru trud odgojiteljica u usvajanju znanja o važnosti očuvanja prirode kroz uspostavu sve ljepšeg vrtićkog eksterijera.

Čast da prvi okusi domaće proizvode krčkog vrtića pripala je upravo gradonačelniku Dariju Vasiliću, obzirom da mu ih je na poklon donijela brojna vrtićka delegacija, a da darivanje bude uzajamno mališani su iz gradonačelnikovog ureda svojim kućama ponijeli slikovnice Tončija Žužića koje prate dogodovštine nestašnog ćuka Krkija.