Otvoren Advent u Krku: Grad okupan svjetlom, a lica dobrim raspoloženjem

Unatoč nepovoljnijim vremenskim prilikama, proteklog je vikenda u zaista dobrom raspoloženju otvoren Advent u Krku, i to paljenjem prigodne rasvjete koja je središtu grada podarila magično, blagdansko ruho. Uz svjetlucanje i svake godine sve bogatiju blagdansku dekoraciju okupljeni otočani uz čašicu kuhanog vina ili džina mogli su uživati u DJ setu Alexa Sabattinija, i to uz polukupolu lociranu pred jednim od portala Velikog parka koja će sve do Badnja, 24. prosinca, biti poprište brojnih događanja - koncerata, predstava i pričaonice - namijenjenih publici različitih uzrasta. Premijerno izdanje ove cjelomjesečne manifestacije, koja će adventsko vrijeme u Krku učiti još ljepšim i toplijim, zajednički priređuju: Turistička zajednica Grada Krka i Centar za kulturu Grada Krka, i to uz neizostavnu podršku Grada Krka i Vecle.

Blagdanski program nastavlja se već nadolazećeg vikenda, i to od 03. - 06. prosinca, kada malu i veliku publiku očekuju koncerti, predstava i trodnevni program sv. Nikoli u čast.

 

Što sve donosi nadolazeći vikend?
 

Već u petak, 03. prosinca, u sklopu After Work Jazz sesija, s početkom u 17.00 sati, na redu je koncert hvaljenog Zoran Majstorović Kvarteta. Njega čine glazbenici sa zavidnim međunarodnim karijerama koji specifičan instrumentarij koriste kako bi slušateljima dočarali jedinstveno glazbeno putovanje te stvorili sonornosti koje evociraju glazbene tradicije iz raznih dijelova svijeta. Međutim, ti će vrsni improvizatori donijeti i svoje osobno glazbeno iskustvo: od klasične, preko tradicijske glazbe, pa sve do jazza i rocka.

 

 

Subota, 04. prosinca, u 17.00 sati, rezervirana je za akustični koncert virovitičke rock grupe Vatra, koja će publiku, sigurni smo, raspoložiti brojnim hitovima zabilježenim na devet dosad objavljenih albuma. Grupa je tijekom svoje bogate karijere zaslužila nekoliko Porina, ali i drugih glazbenih nagrada, a u više od 20 godina djelovanja promakla se u jedan od najznačajnijih domaćih pop-rock kolektiva. Krčki koncert bit će idalan za predstavljanje posljednjeg, četvtog singla s nadolazećeg albuma koji priziva blagdane i blagdansko raspoloženje te poziva na druženja!

Istog dana, s početkom u 12.30 sati, prigodan božićni program predstavit će polaznici glazbenih radionica Udruge Kreativni Krk.

 

 

Poseban dio Adventa u Krku odnosi se na dvodnevni program u povodu blagdana sv. Nikole koji započinje u subotu, 04. prosinca, dvjema predstavama za djecu Avanture sv. Nikole, s početkom u 10.00 i 11.30 sati, u izvedbi Kazališta Šareni svijet, a nastavlja se u ponedjeljak, 06. prosinca, između 15.00 i 18.00 sati, podjelom poklona djeci s pozivnicom koja ne pohađaju vrtić, a prijavljena su na području Grada Krka. Također, tog će dana, svi mališani - polaznici Dječjeg vrtića Katarina Frankopan (Matičnog i Područnog vrtića Krk), kao i nižih razreda Osnovne škole Fran Krsto Frankopan (Matične škole Krk i Područne škole Vrh) svoje poklone dobiti u vrtiću ili školi, u svojim odgojnim skupinama ili razredima, a iste će im podijeliti njihove odgojiteljice ili učiteljice.

 

 

S obzirom na neizvjesne epidemiološke (ali i vremenske) prilike, organizatori manifestacije, u bilo kojem trenutku, zadržavaju pravo izmjene ili otkazivanja dijela ili cjelokupnog programa.

 

Programa Adventa u Krku

Polukupola pored Velikog parka (ispod koprivića)

 

Petak, 03. prosinca

14.30

Ambijentalna božićna glazba

17.00

After Work Jazz: Zoran Majstorović Kvartet

Ambijentalna božićna glazba

 

Subota, 04. prosinca

Sv. Nikola stigao je u naš grad

10.00

Predstava za djecu Avanture sv. Nikole, Kazalište Šareni svijet

11.30

Predstava za djecu Avanture sv. Nikole, Kazalište Šareni svijet

12.30

Božićni program polaznika glazbenih radionica Udruge Kreativni Krk

13.00 - 17.00

Ambijentalna božićna glazba

17.00

Akustični koncert grupe Vatra

 

Ponedjeljak, 06. prosinca

15.00 - 18.00

Podjela poklona djeci s pozivnicom i druženje sa sv. Nikolom

 

Cjelokupni program dostupan je: OVDJE!