Otvorenje godišnje izložbe Dječjeg vrtića Katarina Frankopan

Otvorenje godišnje izložbe Dječjeg vrtića Katarina Frankopan - Ovce runo pravo je blago, od njeg' radiš što ti drago - održat će se u petak, 10. ožujka 2017. godine, u krčkoj Galeriji Decumanus, s početkom u 10.00 sati.
U skladu sa statusom Eko-vrtića, kojim se potvrđuje model odgoja i obrazovanja osjetljiv na pitanja ekologije, odnosno zaštite okoliša i održivog razvoja, ovogodišnjim postavom vrtićari iz matične i svih područnih jedinica, iznova su posvećeni prenošenju jasnih eko-poruka, unoseći u svoj rad dosad ne korišten, ali izuzetno zanimljiv i podatan prirodni materijal koji na području otoka Krka predstavlja svojevrsni ekološki problem zato što se ne reciklira već uglavnom završava kao otpad. Riječ je, naravno, o ovčjoj vuni, čije je kvalitete i mogućnosti krčkim mališanima približila Jasminka Gršković, članica Udruge Rukotvorine Krk, ujedno i odgajateljica, održavši mnoge kreativne radionice u svim vrtićkim jedinicama. Uz ovako neobičan medij, valja spomenuti i teme, obzirom na vrijeme odvijanja izložbe, uglavnom vezane uz proljetne i uskršnje motive, ali i činjenicu kako su u radioničke aktivnosti bili uključeni i roditelji, što znači da izloženi radovi predstavljaju plod rada i kreativnosti djece, roditelja i odgojiteljica. Imajući u vidu prethodna predstavljanja Dječjeg vrtića Katarina Frankopan, sa sigurnošću možemo zaključiti kako nas očekuje jako zanimljiv izložbeni program!
 
 
Izložba Ovce runo pravo je blago, od njeg' radiš što ti drago svim zainteresiranim posjetiteljima bit će na raspolaganju sve do 22. ožujka, a postav je moguće razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 13.00 te od 17.00 do 19.00 sati ili uz prethodnu najavu organizatoru Centru za kulturu Grada Krka telefonom na 051 220 041 ili mailom na kultura@gradkrk.net.