Otvorenje revijalne izložbe Foto kluba Krk

Otvorenje izložbe recentne fotografske produkcije članica i članova Foto kluba Krk održat će se u petak, 24. veljače 2017. godine, u Galeriji Decumanus, s početkom u 18.00 sati.
Foto klub Krk ovog puta donosi ne problemski ili tematski već revijani postav, što znači da su sudionici izložbe, obzirom na vlastite afinitete, kriterije i estetska shvaćanja, sami izdvojili radove kojima će se predstaviti javnosti. To, ujedno, govori u prilog činjenici kako će galerijski prostor biti ispunjen zaista širokim spektrom tema, od portreta, pejzaža, ambijenata i dokumentiranih situacija, pa sve do uhvaćenih detalja na tragu fotografskih apstrakcija. Jedan krčkim fotografima osobito važan segment svakako su i radovi koji interpretiraju zanimljivosti vezane uz lokalne teme i događanja čime se na jedinstven način pridonosi promoviraju mnogih specifičnih aspekata našeg grada i otoka. 
Ovogodišnjom izložbom bit će okupljeni radovi 17-ero fotografa amatera (Marijane Kirasić Nekić, Karmele Kosić, Sebastijana Sindičića, Denisa Radića, Anice Žic, Darinke Mavrić, Dajane Grgantov, Miriam Volarić, Zorana Đorđevića, Mire Radanović, Natee Strčić, Magdalene Pupovac, Katje Vasilić, Ane Borjanić, Davora Benca, Ljupke Čubranić i Krešimira Delača), različitih dobnih skupina, s time da osobitu pažnju zaslužuju mladi autori, srednjoškolci i osnovnoškolci, obzirom da je njihovim uključivanjem u rad Kluba zadovoljen jedan o njegovih primarnih zadataka - predano i kvalitetno populariziranje fotografskog stvaralaštva. 
Inače, Foto klub Krk, u listopadu 2012. godine, osnovali su Luka Žanić, Dragan Kremenić i Mario Udina, s namjerom da na jednom mjestu okupe sve otočane, zaljubljenike u fotografiju, kako bi mogli razmjenjivati svoja iskustva, a k tome se i educirali. Klub, koji ove godine slavi petu obljetnicu, danas vodi Marijana Kirasić Nekić, a o uspjehu krčkih foto-kreativaca svjedoče ne samo sudjelovanja na brojnim izložbama već i mnoga osvojena priznanja, posebice ona s međunarodnih natjecateljskih smotri.
 
 
Revijalna izložba Foto kluba Krk bit će otvorena do 09. ožujka, a postav je moguće razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 13.00 sati ili uz prethodnu najavu organizatoru Centru za kulturu Grada Krka telefonom na 051 220 041 ili mailom na kultura@gradkrk.net.