Pametni otoci - konferencija o održivom životu na otocima

U suradnji sa Zajednicom županija, Udrugom gradova i Udrugom općina Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj poziva predstavnike hrvatskih županija, gradova, općina i poduzeća, ali i sve ostale zainteresirane otočane, na konferenciju pod nazivom Pametni otoci koja će se u Velikoj gradskoj vijećnici održati 18. listopada 2018. godine, s početkom u 09.00 sati.

(Dan kasnije, 19. listopada, s početkom u 11.00 sati, rasprava se nastavlja u Galeriji Arsenal u gradu Hvaru.)

Cilj ovog događaja je inspirirati razvoj jedinica lokalne samouprave i pokazati da se održivim gospodarenjem u jedinstvenim okolinama, poput otoka, može postići željeni efekt za društvenu zajednicu u cjelini.

Dva najbolja primjera dolaze nam iz Danske, i to s otoka Samso i otoka Bornholm, čiji će gradonačelnici i predstavnici institucija i poduzeća pokazati kako su uspjeli zaustaviti depopulaciju, organizirati sustav cirkularne ekonomije i omogućiti održivi život na otocima. Iako će većina primjera biti otočne naravi, ovo nipošto nije samo otočna priča.

Program događaja sastoji se od tematskih panel diskusija hrvatskih i danskih predstavnika države, županija, gradova i općina, vodećih poduzeća i institucija, primjera iz prakse te razmjene iskustava.

 

Program i sudionici predavanja i panela: Krk [.pdf] | Hvar [.pdf]

 

Ulaz je slobodan!