Pjevački zbor Osnovne škole Fran Krsto Frankopan osvojio srebrnu plaketu na državnom zborskom natjecanju u Varaždinu

Na 67. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži koje su u Varaždinu održane 08. i 09. svibnja 2024. godine nastupio je i pjevački zbor Osnovne škole Fran Krsto Frankopan Krk. Riječ je o najdugovječnijem zborskom natjecanju u Hrvatskoj koje, prema riječima Anite Gergorić, predsjednice Državnog povjerenstva iz Agencije za odgoj i obrazovanje, utjelovljuje najzahtjevniju nacionalnu natjecateljsku smotru u organizaciji Agencije.

Na Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži unutar pet kategorija (A, B, C, D i E) nastupilo je više od 1.500 učenika okupljenih u 40 zborova s prethodnim iskustvom županijske razine natjecanja. Zbor krčke škole svoje je pjevačko umijeće demonstrirao u sklopu B kategorije (troglasni dječji zborovi starijeg osnovnoškolskog uzrasta - učenici od 4. do 8. razreda) izvevši četiri skladbe od kojih je jedna zadana. Bile su to: Lipa Franza Schuberta uz klavirsku pratnju prof. Matea Žmaka, Gle, igre li krasne Wolfganga Amadeusa Mozarta, popularni tradicijski napjev Naranča u aranžmanu Denise Gjini te zadana skladba Suncokret Mile Cipra.

Članovi Prosudbenog povjerenstva u sastavu prof. Dario Maleš, red. prof. art. Jasenka Ostojić, prof. art. dr. sc. Antoaneta Radočaj Jerković i prof. Dada Ruža nastupu naših zboraša dodijelili su 83 boda od mogućih 100, što je bilo dovoljno za osvajanje srebrne plakete. Mlade krčke pjevače za ovu su smotru pripremili učitelji Jurica Goja i Dana Bajčić.

Zahvaljujući financijskoj podršci Grada Krka i Škole, učenicima je omogućeno dodatno noćenje kako bi prisustvovali svečanom objavljivanju rezultata natjecanja i podjeli plaketa.