Povodom nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana, članovi Socijalnog vijeća darivali potrebite

Prema ustaljenoj praksi, predstavnici Socijalnog vijeća Grada Krka, uz podršku Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Krka, povodom nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana, između 16. i 20. prosinca 2022. godine, posjećivali su potrebite obitelji s područja grada Krka, Vrha, Šotoventa i Kornića.

Tom ih se prigodom darivalo obiteljskim poklon-paketima vrijednim 500,00 kn, ali i nešto manjim brojem onih slađih, dječjih, vrijednih 150,00 kn, s time da korisnici ovog oblika pomoći koji iz zdravstvenih razloga moraju paziti na prehranu, sadržaj svog poklon-paketa, do prvospomenutog iznosa, mogu odrediti sami. I dok su mališane, pored ostalog, razveselili slatkiši, grickalice i slatki napitci, obiteljski paket obilovao je mnogim korisnim namirnicama, od riže, tjestenine, palente, griza, šećera, ulja, maslaca, začina, kave i čaja, preko sira, namaza od bakalara i suhog mesa, pa sve do slastica, slatkih napitaka i nekolicine higijenskih potrepština. Naposljetku, 49 obitelji dobilo je ukupno 70 poklon-paketa što ih je za ovu prigodu priredila Trgovina Krk.

Iako je u ovo vrijeme darivanja, druženja i zajedništva važno konkretno pomagati, iskustva članova Socijalnog vijeća govore u prilog tome kako je ipak najveća potreba ona za trenutkom pažnje uz pokoju lijepu riječ!