Predavanje o aktualnim natječajima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske

Krčka Udruga maslinara Drobnica u suradnji s konzultantom Markom Mrkaljem iz tvrtke Okorak d.o.o., u četvrtak, 06. rujna 2018. godine, u Malenoj gradskoj vijećnici, s početkom u 18.00 sati, organizira predavanje na temu aktualnih natječaja iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. do 2020., s posebnim naglaskom na (pod)mjere i operacije koje bi mogle biti zanimljive korisnicima s područja otoka Krk.

 

Riječ je o natječajima Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, i to kako slijedi:

 

  1. Natječaju za provedbu Podmjere 6.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, tj. provedbu tipa operacije 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava (više o Natječaju pročitajte: ovdje);
  2. Natječaju za provedbu Podmjere 6.4. Ulaganja u stvaranje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti, tj. provedbu tipa operacije 6.4.1. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima (više o Natječaju pročitajte: ovdje).

 

Prihvatljivi korisnici navedenih programa su: (1) obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti registrirani za poljoprivrednu djelatnost, trgovačka društva i zadruge za poljoprivrednu djelatnost te (2) poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika najmanje jednu godinu prije podnošenja zahtjeva za potporu.