Predstavljanje akcije Moj Krk bez azbesta

Na inicijativu Udruge Moj otok, a pod pokroviteljstvom Grada Krka, predstavljanje akcije Moj Krk bez azbesta održat će se 22. ožujka 2016. godine, u Velikoj gradskoj vijećnici, s početkom u 18.00 sati. 

Zadaća ove hvalevrijedne inicijative kojoj je u fokusu zamjena po zdravlje štetnih azbestnih krovova jest udruženim pristupom rješavanju problema postići što manju cijenu nabave alternativnih materijala i same zamjene, stvoriti mogućnost za njihovo subvencioniranje od strane jedinice lokalne samouprave, osigurati pravilno zbrinjavanje ekološki opasnog azbesta te pridonijeti očuvanju zdravlja i stvaranju što autentičnijeg i ugodnijeg životnog ambijenta.
 
 
Inače, Udruga Moj otok, sa sjedištem u Puntu, iznimno je vitalna asocijacija koja konkretnim akcijama i kampanjama duž čitave Hrvatske djeluje na području ekologije, eko-turizma, zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, a među čijim su prioritetima zamjena azbestnih krovova i azbestnih fasada, postavljanje cjelovitih eko-energetskih sustava, uvođenje električnih bicikala u turistička mjesta, pružanje podrške proizvodnji paleta i bio mase, te objedinjavanje otočnih poljoprivreda pod geslom - Prodajmo hrvatsko! Detaljne informacije o radu ovog aktivnog udruženja dostupne su na njihovim Internet stranicama i Facebook profilu, dok se vezano uz krčko predavanje možete informirati telefonom na 098 212 715, odnosno mailom na mojotok@mojotok.info.