Predstavljena nova mobilna aplikacija Visit Kvarner, prva digitalna destinacijska platforma u Hrvatskoj

U sjedištu Primorske-goranske županije jučer je premijerno predstavljena nova mobilna aplikacija Visit Kvarner, koja će na jednostavan, moderan i intuitivan način budućim korisnicima približiti turističke informacije o Kvarneru (Primorju, otocima i Gorskom kotaru).

Mobilnu aplikaciju koncipirala je Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije, a u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera izradila ju je riječka start-up informatička tvrtka Exevio d.o.o.

Aplikacija je zamišljena kao vodič kroz destinaciju, kojom će se dodatno promovirati turistički brend Kvarnera. Namijenjena je za iOS i Android uređaje s podrškom za male i velike ekrane, a na hrvatskom i engleskom jeziku nudi mogućnost jednostavnog pregleda i pretraživanja informacija o Kvarneru: od općih informacija o subregijama i pojedinim destinacijama do prirodnih i kulturnih znamenitosti, smještaja ili tematskih sadržaja poput eno i gastro ponude objedinjene pod kategorijom Kvarner Gourmet & Food i Kvarner Wines, zatim aktivnosti u prirodi objedinjenih pod Kvarner Outdoor ili zdravstveno-turističke ponude objedinjene pod Kvarner Health & Wellbeing.

Osim toga, tu je i kalendar s aktualnim događanjima, od kojih su na glavnom zaslonu aplikacije izdvojena ona posebno preporučena, ali i informacije o prognozi vremena prema trenutnoj lokaciji na kojoj se korisnik nalazi. S obzirom na okolnosti uzrokovane pandemijom bolesti COVID-19, aplikacija nudi i informacije o nacionalnoj oznaci sigurnosti Safe Stay in Croatia.

Ono što aplikaciju Visit Kvarner izdvaja od ostalih sličnih turističkih destinacijskih aplikacija u Hrvatskoj neke su zaista jedinstvene i zanimljive inovacije poput: mogućnost filtriranja sadržaja prema interesima korisnika, zatim tu je i mogućnost dodavanja događanja u privatne kalendare, upute za dolazak do pojedinih lokacija pješice, javnim prijevozom ili automobilom te mogućnost uspostave telefonskog poziva prema, primjerice, restoranima, vinarijama ili smještaju izravno iz aplikacije. Uz sve to, ponuđene su i kratke obavijesti, tzv. push poruke koje će korisnicima skrenuti pozornost na nova događanja i aktualnosti u regiji ili na njihovoj trenutnoj lokaciji, ovisno o njihovim interesima. Kako bi sve dostupne informacije bile pravovremene i ažurne, aplikacija je izravno povezana sa službenim portalom Turističke zajednice Kvarnera.

Aplikacija je u potpunosti funkcionalna i besplatna za sve korisnike, a zamišljena je kao vodič kojeg se može koristiti za istraživanje i upoznavanje regije. Njezin budući uspjeh, administriranje i oglašavanje trebao bi potaknuti daljnji razvoj kvalitetnog turističkog sadržaja i ponude te doprinijeti razvoju regionalnog inovacijskog ekosustava kroz povezivanje turizma, kreativnih industrija i tehnološkog sektora, i to posredstvom digitalizacije turističke i kulturne ponude.

 

Aplikaciju je moguće preuzeti sa sljedećih poveznica: za iOS uređaje i za Android uređaje.