Revijalnom izložbom Foto klub Krk obilježio petogodišnji jubilej

U krčkoj Galeriji Decumanus, 24. veljače 2017. godine, otvorena je izložba recentne fotografske produkcije članova Foto kluba Krk kojom je, ujedno, obilježen i petogodišnji jubilej udruge osnovane s ciljem da se na jednom mjestu okupi sve otočane, zaljubljenike u fotografiju, kako bi mogli razmjenjivati svoja iskustva, a pritom se i educirati.
Ovom revijalnom izložbom tako su predstavljeni radovi 17-ero fotografa amatera, i to redom Marijane Kirasić Nekić, Karmele Kosić, Sebastijana Sindičića, Denisa Radića, Anice Žic, Darinke Mavrić, Dajane Grgantov, Miriam Volarić, Zorana Đorđevića, Mire Radanović, Natee Strčić, Magdalene Pupovac, Katje Vasilić, Ane Borjanić, Davora Benca, Ljupke Čubranić i Krešimira Delača, s time da osobitu pozornost zaslužuju mlađi autori, srednjoškolci i osnovnoškolci, obzirom da je njihovim uključivanjem u rad Kluba zadovoljen jedan o njegovih primarnih zadataka - predano i kvalitetno populariziranje fotografskog stvaralaštva.
Izložbu su zajednički otvorile Maja Parentić, ravnateljica Centra za kulturu Grada Krka i Marijana Kirasić Nekić, predsjednica Foto kluba Krk, a podršku krčkim fotografima svojim je prisustvom iskazao i gradonačelnik Darijo Vasilić.
Pred nama je izloženo 30-ak recentnih fotografija članova Foto kluba Krk, uvodi Parentić, zaista različitih tema, a ono što nas uvijek veseli motivi su vezani uz otok Krk, koji iznova govore u prilog njegovoj posvemašnjoj inspirativnosti. Nadamo se kako će i ubuduće ovi naši predani fotografi nastaviti svoju kreativnu misiju te nas i nadalje galiti svojim radovima, i to jednako uspješno kao što je to bilo i ovih prethodnih pet godina.
Na ovogodišnjoj izložbi Foto kluba Krk, ističe Kirasić Nekić, prisutno je 17-ero autora, među kojima se našlo i petero osnovnoškolaca, inače polaznika Male škole fotografije. Zadržimo li se na tematici izloženih radova moramo primijetiti kako je ona zaista šarolika, podrazumijevajući portrete, pejzaže, ambijente, dokumentirane situacije, pa sve do nekolicine uhvaćenih simboličkih momenata, a ono što, kao kolektiv, zaista želimo jest da ova izložba bude vjetar u leđa svim ondje zastupljenim autorima. Sam Foto klub Krk, nastavlja Kirasić Nekić, djeluje već pet godina te zasad okuplja 15-ak odraslih članova, ali i mnoge osnovnoškolce koji fotografsku naobrazbu stječu u Maloj školi fotografije. Tom, ali i ostalim programima Kluba, svoju financijsku podršku pored Grada Krka pruža i Primorsko-goranska županija, a ne smijemo zaboraviti kako je projekt Bilježimo svjetlošću ljepotu našeg grada zaslužio i potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Članovi Kluba, naši lokalni lovci na svjetlost, bilježe i bogatu izlagačku aktivnost sudjelujući na domaćim i inozemnim smotrama, ali izložbe i sami iniciraju pa je tako prošle godine u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Punat u Galeriji Toš priređen postav pod nazivom Naklonimo se maslini, zasluživši samo dobre kritike. Foto klub Krk, zaključuje Kirasić Nekić, član je Fotosaveza Primorsko-goranske županije, a obzirom da njegovi članovi prate gradska i otočna događanja  možemo ih smatrati svojevrsnim kroničarima ovog vremena koji ne pridonose samo izgradnji našeg kulturnog identiteta već i sveukupnoj otočnoj promidžbi.
Drago mi je biti dijelom ove revijalne izložbe Foto kluba Krk, navodi Vasilić, kojom je ujedno obilježena i njegova peta obljetnica, te moram priznati kako se radi o udruzi koja svakim danom okuplja sve veći broj zaljubljenika u fotografsku produkciju. Iako je danas relativno dobra fotogrfska oprema svima dostupna toliko se malo zna o kvalitetnoj fotografiji, no, usudio bi se kazati, kako ovdje ipak nije tako jer grad Krk ima puno izvrsnih fotografa profesionalaca i onih koji se fotografijom bave amaterski, a koje okuplja i na fotografske akcije motivira upravo Foto klub Krk. Naš grad, zaključuje Vasilić, veliki je izazov za fotografiju i fotografe obzirom da im nudi jedinstvene ambijente i pejzaže, od kojih su neki zabilježeni i na radovima u kojima i ovom prilikom možemo dobrano uživati. 
 
 
Revijalna izložba Foto kluba Krk bit će otvorena do 09. ožujka, a postav je moguće razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 13.00 sati ili uz prethodnu najavu organizatoru Centru za kulturu Grada Krka telefonom na 051 220 041 ili mailom na kultura@gradkrk.net.