Ribanje i ribarsko prigovaranje, otvorenje izložbe radova krčkih srednjoškolaca

U krčkoj galeriji Decumanus, između 18. i 26. svibnja 2017. godine (svakim danom osim nedjelje od 10.00 do 12.00 te od 19.00 do 21.00 sat), posjetiteljima će na raspolaganju biti izložba fotografija i uradaka od recikliranih materijala učenika Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, naziva Ribanje i ribarsko prigovaranje. Njezino otvorenje zakazano je za četvrtak, 18. svibnja, s početkom u 11.00 sati.
Riječ je o zanimljivom i promišljenom postavu koji ukazuje na bogatstvo i ljepote Jadranskog mora i primorja, i to kroz priču o ribarstvu kao jednom od tradicijskih zanimanja čija je povijest za ovaj kraj od neizmjernog značaja. Izložbom će se tako predstaviti tradicijske ribolovne prakse i alati, a ukazat će se i na danas pomalo zaboravljenu vrijednost plave ribe. Osim fotografija na temu mora i ribarstva, izložene će biti i rukotvorine od recikliranih materijala inspirirane morskim motivima, koje su nastajale u sklopu programa što ga je diktirao cjelogodišnji školski projekt.
Učenici su u svoja djela uložili mnogo rada, vremena i kreativne energije, u želji da novom interpretacijom tradicijske baštine podignu razinu ekološke osviještenosti o važnosti zaštite morskog svijeta koji je za naš otok važan prirodni, kulturni i turistički resurs.
 
 
Okruženi morem, živimo od mora, od onoga što nam daje.
Poznajemo li ga dovoljno?
Jesmo li spremni iskoristiti ga, ali i zaštiti, sačuvati za buduće generacije?