Streamat ma ne molat! Prvomajski inkubator ide dalje!

Vrijedni članovi Udruge Kreativni Krk čvrsto su odlučili kako neće dopustiti da se i ove godine desetljetna tradicija održavanja Prvomajskog inkubatora prekine. Zbog poznatih nam razloga i epidemioloških mjera, 2020. godina prošla je bez najpoznatijeg festivala u organizaciji spomenute udruge, no ova ipak neće!

Trend streamanja kulturnog sadržaja je suvremen, funkcionalan i u ovo se doba čini kao jedina opcija za one koji žele stvarati i dijeliti. Upravo je taj trend primijenila i Udruga Kreativni Krk te će se cjelokupni program PI2021 streamati na njihovom službenom Facebook i Youtube profilu.

Ovogodišnji se program već tradicionalno sastoji od likovnog i glazbenog dijela. Stoga, članovi udruge pozivaju da svi zainteresirani u četvrtak, 29. travnja, u 19.00 sati, svrate na njihov Facebook profil te poprate otvorenje izložbe fotografija Artissue autorice Kristine Paunovski. Riječ je o inovativnom projektu koji promovira suvremenu izvedbenu umjetnost, istražujući pritom kontekst tj. različite lokacije izvedbe plesnih performansa te mogućnosti njihovog dokumentiranja videom i fotografijom. Njime su tako okupljeni mladi i talentirani plesači i performeri, pod vodstvom Kristine Paunovski, umjetničke direktorice međunarodno prepoznatog Plesnog centra K2K, a poseban fokus postavljen je na autentičan pokret u kontekstu vizualnih umjetnosti, mode i arhitekture. Upravo na tom tragu razvijena je suradnja s fotografkinjom Josipom Uzelac, u namjeri istraživanja različitih dimenzija što ih nude izvedbene umjetnosti. Otvorenje izložbe sastojat će se od virtualne šetnje krčkom Galerijom Decumanus i intervjua s autoricom. Izložba će trajati sve do 13. svibnja, a svi ljubitelji likovnosti i plesne umjetnosti u tom će se periodu moći virtualno prošetati galerijskim prostorom, i to tako da posjete Facebook ili Youtube profil udruge, dok će za one koji izložbi žele svjedočiti uživo, galerija biti dostupna svakim radnim danom, od 10.00 do 13.00 sati.

 

 

Glazbeni dio Prvomajskog Inkubatora emitirat će se u subotu, 01. svibnja, s početkom u 20.30 sat. Isto kao i na otvorenje izložbe, Kreativni Krk poziva da u navedenom terminu posjetite njihov Facebook profil i uživate u pravoj glazbenoj poslastici. Za vas će nastupati bendovi Pomelo Chess Society, Grapevine Babies te poznati DJ-evi Roland i Ana Antonova.