Sva lica dječjih emocija, posjetite godišnju izložbu DV Katarina Frankopan

U krčkoj Galeriji Decumanus, u organizaciji Centra za kulturu Grada Krka, između 12. ožujka i 01. travnja 2021. godine, može se razgledati tradicionalna izložba što je svake godine zajedno sa svojim odgojiteljicama i odgojiteljima priređuju polaznici Dječjeg vrtića Katarina Frankopan iz svih otočnih podružnica, ovog puta motivirana temom Sva lica dječjih emocija.

U fokusu ovogodišnjeg postava, koji je nastao kao rezultat mnogobrojnih aktivnosti vrtićara iz Krka, Omišlja, Njivica, Malinske, Polja, Vrha, Baške, Vrbnika i Punta, poticanje je socio-emocionalnog razvoja djece, što znači da nam predstavljeni radovi demonstriraju na koje sve načine mališani uče o emocijama - njihovom pokazivanju, prepoznavanju i regulaciji, odnosno kako se emocionalno opismenjuju i oplemenjuju. Osim brojnih šarenih i kreativnih rukotvorina na koje su nas krčki vrtićari već odavno navikli, izložbom su obuhvaćeni i korisni edukativni sadržaji, predstavljeni putem nekolicine plakata i brošura.

– Izložbom naziva Sva lica dječjih emocija, ističe ravnateljica krčke ustanove Irena Žic-Orlić u povodu (neslužbenog) otvorenja, javnosti smo željeli ukazati na što tijekom ove pedagoške godine u svim našim aktivnostima stavljamo poseban naglasak. Prema tome, izloženi radovi djece, odgojiteljica i odgojitelja koji se ovom prigodom predstavljaju ukazuju na to kako se u vrtiću svakodnevno inzistira na važnosti socio-emocionalnog razvoja djece iz kojeg proizlazi nastanak emocionalnih i socijalnih vještina kao što su empatija, prosocijalno ponašanje i igre oponašanja te razvoj samopoštovanja što je uvelike povezano s djetetovom motiviranošću i njegovim kasnijim uspjehom u životu. Ovu priliku, također, iskorištavam da se zahvalim svim kreativnim mališanima i vrtićkom kolektivu na uloženom trudu u kreiranju ovogodišnjeg zaista maštovitog postava.

Izložba Sva lica dječjih emocija svim zainteresiranim posjetiteljima, uz nužno pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera, na raspolaganju je svakim radnim danom od 10.00 do 13.00 sati ili uz prethodnu najavu organizatoru telefonom na: 051 220 041, odnosno mailom na: kultura@gradkrk.net.