Travel to Taste Krk (Put do okusa Krka): Blogersko-novinarski par Domagoj Jakopović Ribafish i Kasandra Draganić istražio okuse krčke gastronomije
U kontekstu popularne gastro-kampanje Travel to Taste Krk (Put do okusa Krka) koja će, sve do 15. svibnja, za ovu prigodu posebno kreiranim jelovnicima, pozivati na uživanje u jedinstvenim okusima lokalne gastronomije, Turistička zajednica Grada Krka, ugostila je dvoje poznatih gastro-blogera i novinara, točnije blogersko-novinarski par Domagoja Jakopovića Ribafisha i Kasandru Draganić.
Domagoj Jakopović Ribafish je kolumnist, urednik i gastro-bloger koji se novinarstvom bavi već 20 godina, iako je medijski neprepoznatljiviji po svojim recenzijama jela, piva i restorana. Njih publicira na internetskoj stranici Ribafish: ribafish.com koja broji zavidnih 30.000 pregleda mjesečno, no ako toj brojci pridružimo i aktivnosti na društvenim mrežama, prvenstveno na Facebook i Instagram profilu s, pojedinačno, više od 20.000 pratitelja, onda postaju jasni razmjeri njegove popularnosti.
Kasandra Draganić također je gastro-blogerica, i to s portala Vilicom kroz Hrvatsku: vilicomkrozhrvatsku.com gdje već sedam godina donosi recepte inspirirane jelovnicima preuzetim iz bogate arhive tradicionalne kuhinje. Spomenuti portal mjesečno zabilježi čak 60.000 posjeta, a nisu zanemarive ni aktivnosti na njezinim društvenim mrežama, Facebook i Instagram profilu, s, pojedinačno, više od 10.000 okupljenih pratitelja.
Kako se ovaj gastro-dvojac, početkom travnja, proveo tijekom svog trodnevnog boravka u Krku, gdje su sve bili, što su kušali i koja su ih jela posebno oduševila, provjerite u putopisu Domagoja Jakopovića Ribafisha svježe objavljenom na njegovim internetskim stranicama. Putopis prate i fotografije zabilježene njihovim objektivima!
Top 7 razloga zbog kojih ovog proljeća trebate posjetiti Krk