Treća (ovogodišnja) etapa Krk Food Festa: Dani krčkih delicija
Između 31. kolovoza i 07. listopada 2018. godine duž otoka Krka - koji se obzirom na obilje domaćih namirnica smatra oazom autohtone gastronomije, možete krenuti na pravu gastro-turneju koja je dijelom treće (ovogodišnje) etape Krk Food Festa, manifestacije namijenjene ljubiteljima kvalitetne hrane i jedinstvenih iskustava!
Tradicionalna jela našeg podneblja nisu samo odličan mamac za isprobavanje novih okusa već predstavljaju i svojevrsnu poveznicu s poviješću i otočnim načinom života, naravno kroz bogatu kulturu stola. Prema tome, otok Krk može i jelovnikom ispričati svoju povijest, a nakon šurlica i šparoga te janjetine i sira, koji su obilježili proljeće, u nastavku tog jedinstvenog kazivanja slijedi zanimljiva priča i o ostalim krčkim specijalitetima.
Čak 35 restorana (u Krku, Vrhu, Korniću, Milohnićima, Glavotoku, Puntu, Baški, Vrbniku, Malinskoj, Omišlju, Njivicama, Šilu i Klimnu) tijekom trajanja rujanske etape Krk Food Festa, sve ljubitelje otočnih delicija kojima obiluje ovo izuzetno bogato gastronomsko razdoblje, stoga, pozivaju na uživanje u pršutu, siru, janjetini, šurlicama, smokvama, grožđu i vinu, maslinama i maslinovom ulju, ribi i plodovima mora, a što će ih krčki majstori kuhinje sigurno znati iskoristiti na najkreativniji način. Neka dnevni obrok ili pak obiteljska večera postanu pravi gurmanski doživljaj, jer otočna gastronomija utjelovljuje sve vrijednosti povezane s novim trendovima, poput insistiranja na poštivanju kulture i tradicije, zdravog načina života, autentičnosti ili održivosti.
S područja Grada Krka u ovu se manifestaciju, pokrenutu na inicijativu Turističke zajednice otoka Krka, uključilo 10 ugostiteljskih objekata - Restoran Hotela Marina (Krk), Restoran Veja's (Krk), Restoran Torkul (Krk), Bistro Politin (Krk), Koktel bar Volsonis (Krk), Kuća Krčkog pršuta Žužić (Vrh), Dvori Sv. Jurja (Vrh), Konoba Marea (Kornić), Konoba Pud Brest (Milohnići) i Trattoria Glavotok (Glavotok) - koji zaljubljenike u gastronomiju pozivaju da kušaju njihove specijalitete te si tako uljepšaju ove kasne ljetne i rane jesenje dane.