Triola Kamplin Fest: Druga sezona popularne ljetne manifestacije

Triola Kamplin Fest naziv je prošle godine premijerno predstavljene manifestacije koja će se, u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka, tijekom čitavog ljeta, od 28. lipnja - 27. kolovoza 2022. godine, odvijati na slikovitom Trgu Kamplin u gradu Krku. Cilj tog višedijelnog programa promocija je glazbe i kulture, obogaćivanje turističke ponude te, u konačnici, poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva.

Na Trgu Kamplin, s jedinstvenim povijesnim kulisama - Frankopanskim kaštelom i Krčkom katedralom - posjetitelji će se tijekom lipnja, srpnja i kolovoza kroz glazbeno-scenske nastupe različitih izvođača moći dobro zabaviti, ali i upoznati dio lokalnog glazbenog nasljeđa.

 

Zašto naziv Triola?

Osim atraktivne lokacije u srcu krčke starogradske jezgre, karakteristika ove manifestacije je i glazbeno-stilska raznolikost. Kako će se manifestacija odvijati tijekom ljetnih mjeseci, s tri tematska dana, otud i ideja da ju se nazove prema glazbenoj figuri koja označava tri tona što tvore skladnu cjelinu. Krčka triola tako predstavlja C dur kojeg čine: C, E i G, a to su, ujedno, i početna slova triju tematskih dana!

 

 

[C] Celebrate Local

Tri utorka, 28. lipnja, 12. srpnja i 30. kolovoza, bit će posvećena našoj glazbenoj tradiciji, a nastupit će folklorna društva s područja Grada Krka: Folklorno društvo Poljica, Kulturno-umjetničko društvo Vrh i Kulturno društvo Kornić, njima će se predstavljanju tradicije pridružiti najstarije krčko kulturno udruženje Gradska glazba Krk, zatim klape Nono, Vejanke i Kaštadi koje njeguju tradicionalnu hrvatsku vokalnu glazbu te Duško Jeličić u pratnji Bonace i Karin Kuljanić.

 

[E] Easy Going

Tri četvrtka, 07. i 21. srpnja te 04. kolovoza, dodijeljena su izvođačima različitih žanrova, od jazza, preko swinga i glazbe inspirirane latino ritmovima, pa sve do countryja što znači da će svoje glazbeno umijeće demonstrirati Dino Ivelja Jazz Quartet, Love Runners Band i Sarah and the Romans.

 

[G] Good Vibes

Tri žanrovski šarolike subote namijenjene vrhunskoj zabavi, 02. i 30. srpnja te 27. kolovoza, ugostit će atraktivne izvođače Vjekoslava Ključarića Vjeku, Infinity Band i Grapevine Babies s programom A funktastic night! Užitak je zagarantiran!

 

Program:

 

[C] Celebrate Local, Trg Kamplin

 

28. lipnja 2022.

Folklorno društvo Poljica, Klapa Nono, Duško Jeličić i Bonaca

12. srpnja 2022.

Kulturno-umjetničko društvo Vrh, Klapa Vejanke, Karin Kuljanić

30. kolovoza 2022.

Kulturno društvo Kornić, Klapa Kaštadi, Gradska glazba Krk

 

 

[E] Easy Going, Trg Kamplin

 

07. srpnja 2022.

Dino Ivelja Jazz Quartet (jazz)

21. srpnja 2022.

Love Runners Band (swing/latino)

04. kolovoza 2022.

Sarah and the Romans (country/bluegrass)

 

 

[G] Good Vibes, Trg Kamplin

 

02. srpanj 2022.

Vjekoslav Ključarić Vjeko

30. srpanj 2022.

Infinity Band

27. kolovoza 2022.

Grapevine Babies

– A funktastic night