Turistička zajednica otoka Krka nominirana za turističku nagradu Zlatni Interstas

Turistička zajednica otoka Krka između 05. i 07. studenog ove godine sudjelovati će u Solinu na 21. po redu Interstasu, poznatoj međunarodnoj smotri turizma, filma i krajobraza, u sklopu koje je na prijedlog Povjerenstva turističkih novinara nominirana za međunarodnu turističku nagradu Zlatni Interstas.

U obrazloženju nominacije ističe se kako je otočna turistička zajednica osmišljenim radom i prezentacijom turističkih potencijala doprinijela kvaliteti ukupne turističke ponude otoka, kao i prepoznatljivosti bogatstva tradicijskih vrijednosti, kulturne baštine i krajobraznih ljepota. Međunarodne turističke nagrade, u sklopu ovogodišnjeg Interstasa, biti će dodijeljene na završnoj svečanosti 07. studenog, i to pod pokroviteljstvom Grada Solina te visokim pokroviteljstvom predsjednika Sabora Republike Hrvatske Josipa Leke i predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića. Otočna turistička zajednica u sklopu programa ove značajne smotre na vlastitom će prezentacijskom punktu predstaviti svoj, kao i rad svih lokalnih turističkih zajednica s područja otoka Krka, a obzirom na sponzorstvo promovirati će i uspjehe krčkog Trgovačko-komunalnog društva Ponikve.
Ovom će prigodom biti predstavljen i turističko-promidžbeni film Vrbnika, nastao u produkciji Turističke zajednice Općine Vrbnik koji će se za što bolji plasman boriti u konkurenciji 17. Međunarodnog festivala turističkog filma ITF CRO, koji će se istovremeno odvijati također u Solinu.