Turističkoj zajednici otoka Krka dodijeljen Zlatni Interstas

Turističkoj zajednici otoka Krka, 07. studenog 2014. godine, na 21. Interstasu, poznatoj međunarodnoj smotri turizma, filma i krajobraza priređenoj u gradu Solinu, dodijeljena je međunarodna turistička nagrada Zlatni Interstas.

U obrazloženju priznanja što ga potpisuje Vijeće Interstasa, a kojeg čini Povjerenstvo Europske i svjetske federacije turističkih novinara (FEST), možemo iščitati kako je Turistička zajednica otoka Krka prepoznata kao asocijacija koja osmišljenim radom i prezentacijom turističkih potencijala doprinosi kvaliteti ukupne turističke ponude otoka, kao i prepoznatljivosti bogatstva tradicijskih vrijednosti, kulturne baštine i krajobraznih ljepota. Nagradu je tijekom završne svečanosti održane u solinskom Hotelu President preuzeo Marinko Žic, aktualni predsjednik otočne turističke zajednice, ujedno i načelnik Općine Punat. Sve međunarodne turističke nagrade u sklopu ovogodišnje svečanosti dodijeljene su pod pokroviteljstvom Grada Solina te visokim pokroviteljstvom predsjednika Sabora Republike Hrvatske Josipa Leke i predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.
Otočna turistička zajednica u sklopu programa ove značajne smotre, između 05. i 08. studenog, na vlastitom je prezentacijskom punktu predstavila svoj, kao i rad svih lokalnih turističkih zajednica s područja otoka Krka, a obzirom na sponzorstvo promovirani su i uspjesi krčkog Trgovačko-komunalnog društva Ponikve.
U konkurenciji 17. Međunarodnog festivala turističkog filma - ITF'CRO, koji se istovremeno (kao i 13. Predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za Zlatni cvijet Europe - KEA/EFE'CRO) odvijao u Solinu, turističko-promidžbenom filmu Vrbnik nad morem priča, nastalom u zajedničkoj produkciji Kanala Ri i Turističke zajednice Općine Vrbnik, dodijeljeno je posebno priznanje. Na natječaj za neku od festivalskih nagrada ove su godine pristigla čak 243 filma iz 58. zemalja svijeta, dok je nominaciju zaslužilo njih 54, među kojima ih je 11 domaće produkcije.
 

 

Uz spomenuto, nagrada za izuzetan doprinos u razvoju hrvatskog turizma dodijeljena je Primorsko-goranskoj županiji i Turističkoj zajednici Kvarnera.