U sklopu ožujskog izdanja manifestacije Vama glumimo, komedija Željka Pervana i predstava za djecu Ružno pače privukle značajnu pažnju otočana

Višemjesečna manifestacija Centra za kulturu Grada Krka Vama glumimo koja će i u mjesecu travnju publiku raspoložiti popularnim kazališnim programima, 17. i 18. ožujka 2023. godine, nastavljena je dvjema predstavama, i to najprije stand up komedijom omiljenog hrvatskog komičara i duhovitog kroničara domaće političke i društvene scene Željka Pervana pod nazivom Nema meni domene, a dan kasnije i poučnom lutkarsko-igranom predstavom za djecu Ružno pače Kazališne družine Ivana Brlić-Mažuranić.

Željko Pervan već tri desetljeća slovi za vodećeg i najkarizmatičnijeg hrvatskog komičara. Još od nastanka Zločeste djece, preko legendarne Večernje škole, pa sve do Pervanovog dnevnika, njegovi projekti, stand up nastupi i predstave uredno ruše rekorde popularnosti te se rasprodaju gdje god da se ovaj glumac, scenarist i komičar pojavi. Željko Pervan komedijom Nema meni domene krčkoj je publici priskrbio dva sata svog najboljeg i najurnebesnijeg izdanja!

 

 

Ciklus dječjih kazališnih programa nastavilo je Ružno pače, predstava nastala prema motivima istoimene bajke, inače jednom od omiljenih lektirnih naslova poznatog danskog autora Hansa Christiana Andersena. U produkciji Kazališne družine Ivana Brlić-Mažuranić ona je pretvorena u poučnu priču o prihvaćanju sebe i drugih. Međutim, ne o bezuvjetnom prihvaćanju već o spoznaji da smo različiti, ali i da se neprestano mijenjamo, rastemo i sazrijevamo. Priču je iznio uigrani glumački tandem kreiravši svijet u kojem žive dječak i njegova baka. Ona je vješta u izradi lutkica od svakodnevnih predmeta i drva, a tu je ljubav prenijela i svome unuku. U bakinoj radionici tako su nastajali svakojaki likovi pomoću kojih je najmlađoj krčkoj publici prenesena popularna priča o jednom zabrinutom pačetu. U ovoj lutkarsko-igranoj predstavi redateljice Ive Srnec Hamer, svoje su glumačke vještine demonstrirali Matej Safundžić i Darija Vlajnić.

 

 

Program se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku nastavlja već 21. i 22. travnja, i to najprije zajedničkim stand up nastupom Zlatana Zuhrića Zuhre, Gorana Vinčića Vinče, Tina Sedlara i Marka Dejanovića Pande, a potom i edukativnom predstavom za djecu Eko patrola Udruge Mali grad, s time da se ulaznice po cijeni od 8,00 EUR, odnosno 4,50 EUR za dječji program mogu rezervirati telefonom na 051 220 041, kupiti u Galeriji Decumanus ili na blagajni neposredno pred početak predstave, ako se prethodno u potpunosti ne rasprodaju.Vama glumimo u travnju!
 

Subota, 22. travnja 2023., 11.00 sati

Dvorana osnovne škole, Trg krčkih glagoljaša

Predstava za djecu Eko patrola, Udruga Mali grad

Tekst i režija: Kristijan Ugrina

Produkcija: Udruga Mali grad

Glume: Kristijan Ugrina i Vedran Živoli

Kostimografija, scenografija i rekviziti: Ana Sekulić

Glazba: Mario Mirković

Ulaznica: 4,50 EUR

 

Nedjelja, 23. travnja 2023., 20.00 sati

Dvorana osnovne škole, Trg krčkih glagoljaša

BIS comedy: Sketch improv show Zlatana Zuhrića Zuhre, Gorana Vinčića Vinče, Tina Sedlara i Marka Dejanovića Pande

Ulaznica: 8,00 EUR