Udruga Muzika u koracima - MooK: Dozvolite glazbi da vas oduševi - slijedi nova sezona glazbenih i plesnih radionica u Milohnićima

U organizaciji Udruge Muzika u koracima - MooK, na otoku Krku u naselju Milohnići (u Društvenom domu Milohnići poznatom kao stara škola), od listopada ove, pa sve do svibnja naredne godine odvijat će se nova sezona glazbenih i plesnih radionica za polaznike svih uzrasta bez obzira na predznanje.

Osnovna ideja koja stoji iza ovog edukativnog programa jest ta da udaljenost od većih urbanih središta ne smije stajati na putu razvoja pojedinca te stoga treba kreirati uvjete i planirati obrazovne intervencije kako bi svakome bilo omogućeno razvijanje vlastitih kreativnih potencijala.

Glazba ima iznimno važnu ulogu u društvu i uči nas kako upoznati sebe, ali i kako poštivati druge. Glazba potiče zajedništvo i zauzima iznimno mjesto u procesu odgoja djece. Članovi Mook-a su stručnjaci iz različitih područja odgoja i obrazovanja, a veliko iskustvo ostvaruju dugogodišnjim radom s djecom i odraslima. Mnogi od njih dobitnici su nagrada u području profesionalnog djelovanja.

 

 

Uz zvukove gitare, klavira, bubnjeva, harmonike…
 

Upravo će ti stručnjaci polaznike radionica provesti svijetom glazbe, pružajući im priliku da savladaju različite glazbene instrumente: gitaru, klavir, mandolinu, harmoniku, bubnjeve i ukulele, ali i da se okušaju u pjevanju budući da mnogi upravo glas smatraju najljepšim instrumentom. A pored radionica Gitara je zakon, Crno-bijeli svijet, Mandolina, Harmonika na najjače, Uhvati ritam, Ukulele, Vokalni ansambl MooK i Moderno pjevanje, MooK donosi i nešto posve novo - Music star(t) radionicu namijenjenu najmlađim glazbenim entuzijastima, koja će mališane uvesti u magičan prostor zvuka te ih upoznati s osnovnim glazbenim pojmovima, i to kroz najrazličitije aktivnosti, posebice igru. Također, za odrasle osmišljena je radionica Nikad nije kasno, putem koje baš svatko može istražiti, prigrliti i izraziti svoj glazbeni potencijal.

 

 

Zaplešite!
 

Pored satova kojima će se uvježbavati glas, prsti i uši, tu su i satovi kadri da pokrenu svaki mišić u tijelu! Plesna radionica Plešem! namijenjena je pojedincima koji žele plesati, već su plesali ili se prvi put susreću s plesom. Cilj radionice je upoznati polaznike s baletnom umjetnošću i osnovama klasičnog baleta uz napomenu kako predznanje (iz baleta ili neke druge vrste plesa) nije potrebno.

Za djecu vrtićkog i predškolskog uzrasta osmišljena je plesna radionica pod nazivom Baletna čarolija. Njome će se djeci približiti svijet baletne umjetnosti kroz osnovne kombinacije različitih plesnih formi. Prilagođenim programom, polaznici će stjecati radne navike i disciplinu, savladavati plesne i glazbene vještine, razvijati svijest o sebi i drugima te učiti kako funkcionirati u grupi gdje su svi različiti, a ipak dio jedne cjeline.

Radionica Koraci u muzici baletnu će umjetnost približiti nešto starijoj djeci. Učenjem klasičnog baleta usvajaju se posebni baletni koraci koji predstavljaju njegovu abecedu. Savladavanjem baletnih koraka polaznici će steći sposobnost samostalnog kreiranja malih plesnih kombinacija na glazbenu pratnju. Ova radionica kod polaznika razvija kreativnost, koordinaciju pokreta, izvođačku tehniku, vještine i izdržljivost te pomaže skladnom fizičkom razvoju.

 

Pokreni se uz glazbu
 

Plesna radionica Pokreni se uz glazbu čije je vođenje povjereno Kristini Bajčić prethodnih se godina pokazala se kao pun pogodak. Ona se sastoji od tri programa: Muzika kroz korake elana, Nikad nije kasno za vitalnost i Jaki izvana - jači iznutra, koji se prilagođavaju godinama polaznika, što znači da su radionice Muzika kroz korake elana i Jaki izvana - jači iznutra namijenjene starijima od osamnaest godina, dok je radionica Nikad nije kasno za vitalnost predviđena za one starije od šezdeset godina.

 

Međunarodno gitarističko natjecanje
 

Svemu tome dodajmo, kako će se u sklopu Glazbenog kampa naredne godine, 05. i 06. travnja, održati prvo Međunarodno gitarističko natjecanje. Ovogodišnji Glazbeni kamp protekao je u odličnoj atmosferi, a polaznici iz cijele Hrvatske uživali su u sadržajima brojnih radionica, s time da će njegovo nadolazeće izdanje, s obzirom na najavljeno natjecanje, biti još bogatije i sadržajnije.

Sve dodatne informacije, vezane uz prijave, lokaciju održavanja, konkretne termine i cijene, mogu se pronaći na internetskim stranicama MooK-a: muzikaukoracima.hr.