Upoznajte recentnu fotografsku produkciju članova Foto kluba Krk

Uz organizacijsku podršku Centra za kulturu Grada Krka, otvorenje izložbe recentne fotografske produkcije članica i članova Foto kluba Krk održat će se u petak, 15. ožujka 2019. godine, u Galeriji Decumanus, s početkom u 18.00 sati.

Foto klub Krk ovog puta donosi ne problemski ili tematski već revijani postav, što znači da su sudionici izložbe, obzirom na vlastite afinitete, kriterije i estetska shvaćanja, sami izdvojili radove kojima će se predstaviti javnosti. To, ujedno, govori u prilog činjenici kako će galerijski prostor biti ispunjen širokim spektrom tema, od portreta, pejzaža, ambijenata te dokumentiranih situacija i događanja, pa sve do uhvaćenih makro i mikro planova, s time da potonji fotografski medij znaju dovesti do granice s apstrakcijom. Jedan krčkim fotografima osobito važan segment svakako su i radovi koji interpretiraju zanimljivosti vezane uz lokalne te poviješću i tradicijom inspirirane teme čime se na jedinstven način pridonosi promoviraju mnogih specifičnih aspekata našeg grada i otoka.

Ovogodišnjom izložbom bit će okupljeni radovi 10-ero fotografa amatera (Anice Žic, Antona Žužića, Davorina Jurkovića, Ivana Kosića, Karmele Kosić, Marijane Kirasić-Nekić, Mire Radanović, Miriam Volarić, Sebastijana Sindičića i Zorana Đorđevića) različitih dobnih skupina, s time da osobitu pažnju zaslužuju mladi autori s obzirom da je njihovim uključivanjem u rad Kluba zadovoljen jedan o njegovih primarnih zadataka - predano i kvalitetno populariziranje fotografskog stvaralaštva.

Inače, Foto klub Krk, u listopadu 2012. godine, osnovali su Luka Žanić, Dragan Kremenić i Mario Udina, s namjerom da na jednom mjestu okupe sve otočane, zaljubljenike u fotografiju, kako bi mogli razmjenjivati svoja iskustva, a k tome se i educirali. Klub danas vodi Marijana Kirasić-Nekić, a o upornom i vrijednom radu krčkih foto-kreativaca i entuzijasta svjedoče ne samo sudjelovanja na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu, već i mnogi realizirani programi i projekti, među kojima se posebice izdvajaju edukacije namijenjene zaljubljenicima u fotografski medij, zatim fotografski susreti, a naposljetku i raspisani natječaji te uz njih vezani izložbeni projekti (Žena u fokusu i međunarodni fotografski salon Summer Sea Sun) koji su grad i otok Krk znalački locirali na kartu aktivnih fotografskih zajednica.

Revijalna izložba Foto kluba Krk bit će otvorena sve do 28. ožujka, a postav je moguće razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 12.00 te od 17.00 do 19.00 sati ili uz prethodnu najavu organizatoru Centru za kulturu Grada Krka telefonom na 051 220 041 ili mailom na kultura@gradkrk.net.