Uz androida Davida muško-ženski odnosi prikazani iz bitno drugačije perspektive

U pretposljednjem poglavlju dramskog programa 65. Ljetnih priredbi, 11. kolovoza 2021. godine, na Sceni Zidine, pred solidno popunjenim gledalištem, održana je komedija Savršeni partner nastala u produkciji popularnog zagrebačkog Teatra Gavran.

Mlada poslovna žena Tina nezadovoljna svojim dugogodišnjim partnerom javila se na natječaj znanstvenice Barbare koja je konstruirala savršena muškarca - androida o kakvom sanja svaka žena. Kako je tekao odnos suvremene žene i savršenog muškarca otkrila je nova komedija Mire Gavrana, najizvođenijeg hrvatskog kazališnog pisca u zemlji i inozemstvu. Sjajna glumačka ekipa i vrhunska režija bili su jamac neobičnoj predstavi za prave kazališne sladokusce! Podsjetimo, 2012. godine Gavran je pred publiku izišao s komedijom Lutka u kojoj se pojavio simpatični ženski android Stela. U nepunih osam godina od praizvedbe u New Yorku do svečane 20. premijere u Beču, Lutka je zaigrala diljem svijeta osvojivši naklonost publike. No, u Savršenom partneru, publika je upoznala otkačenog muškog androida Davida uz čiju su pomoć muško-ženski odnosi prikazani iz bitno drugačije perspektive... U ovoj zanimljivoj predstavi čija je režija povjerena Slađani Kilibardi, a dramaturgija Dini Vukelić, svoje su glumačko umijeće demonstrirali: Ana Vilenica, Sven Jakir i Kristina Krepela. Nadalje, scenografija je djelo Valentine Crnković, a kostimografija Hane Letice, dok je za scenski pokret bila zadužena Tamara Savićević.

U posljednjoj etapi kazališnog dijela Ljetnih priredbi, u ponedjeljak, 23. kolovoza, na redu je komedija Jel´ tako, Zorane? kreirana u zajedničkoj produkciji Kazališta Moruzgva i Kazališta Marina Držića, i to prema književnom predlošku virtuoza kratkih priča Tanje Mravak.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka i Vinarija Katunar.