Valamar Riviera i službeno novo ime vodeće turističke tvrtke u Hrvatskoj

S 30. rujnom ove godine i službeno je izvršen upis pripajanja trgovačkih društava Valamar grupa d.d. i Valamar Adria holding d.d. iz Zagreba društvu Riviera Adria d.d. iz Poreča, čime je vodeća turistička tvrtka u Hrvatskoj dobila novo ime - Valamar Riviera d.d.

Sjedište tvrtke ostaje u Poreču, a ona danas broji više od 22 tisuće dioničara, s time da će se u sljedećih nekoliko mjeseci poduzeti svi potrebni koraci za uvrštenje dionica Valamar Riviere na tržište Zagrebačke burze. Pripojena društva su upisom pripajanja u sudski registar prestala postojati, a njihova cjelokupna imovina, odnosno sva prava i obveze prenijeti su na Valamar Rivieru, koja je sukladno pozitivnim propisima njihov univerzalni pravni sljednik.
Nadzorni odbor Valamar Riviere imenovao je dosadašnjeg predsjednika Uprave Valamar grupe Franza Lanschützera na mjesto predsjednika Uprave Valamar Riviere. U istu je također imenovana Ivana Budin Arhanić, koja je dosad bila članica uprava Valamar grupe i Valamar Adria holdinga. Dosadašnji predsjednik Uprave Riviera Adrije Edi Černjul ostaje članom nove Uprave, odnosno njezinim potpredsjednikom u prijelaznom razdoblju do kraja ove godine, dok Niko Koncul ostaje na mjestu potpredsjednika Uprave i čelnog čovjeka za Dubrovnik, s mandatom do travnja naredne godine. Nakon toga će i Černjul i Koncul nastaviti davati svoj doprinos uspješnom poslovanju tvrtke kao savjetnici Uprave. Marko Čižmek i Tihomir Nikolaš nastavit će svoj mandat kao članovi Uprave Valamar Riviere.
 
 
Valamar Riviera posjeduje 41 objekt (22 hotela, sedam apartmanskih naselja, dva hostela i deset kampova) u Istri, na otoku Krku i u Dubrovniku, točnije raspolaže s gotovo 43 tisuće ležajeva u 16 tisuća smještajnih jedinica. Godišnje ostvaruje najveći pojedinačni prihod od turizma među hrvatskim turističkim kompanijama, a u 2013. godini on je iznosio milijardu i 48 milijuna kuna. U visokoj sezoni Valamar Riviera zapošljava oko tri tisuće radnika, od kojih je 40 posto stalno zaposlenih. Također, već godinama prepoznata je i kao jedan od najvećih ulagača u hrvatskom turizmu. U posljednjih 11 godina u obnovu i podizanje kvalitete svojih proizvoda i usluga uložila je oko dvije milijarde kuna. U ovoj su godini tako realizirane tri velike investicije, a razvojna strategija nastavlja se i u narednom periodu, za koji su u pripremi investicijski projekti vrijedni oko 400 milijuna kuna.