Vrh: Proslava blagdana sv. Mihaela arkanđela

Povodom blagdana sv. Mihaela (Mihovila) arkanđela ili lokalni rečeno Miholje, u naselju Vrh se u petak, 29. rujna 2023. godine, priređuje prigodan program u organizaciji Mjesnog odbora Vrh, a kojeg su podržali Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

Proslava, u popodnevnim satima započinje svetom misom u župnoj crkvi sv. Mihovila, a nastavlja se nastupom Kulturno-umjetničkog društva Vrh i koncertom Klape Tramuntana, i to na trgu pred župnom crkvom. Završnica proslave donosi tradicionalnu pučku zabavu (feštu), uz nastup popularne grupe Insula.

Jedni od čuvara otočnog folklornog nasljeđa, Kulturno-umjetničko društvo Vrh, iznova će donijeti pučku glazbu specifičnog sloga koja se izvodi na sopilama, drvenom tradicijskom glazbalu prodornog zvuka, narodne plesove - tance, ali i kompleksnu ljepotu narodnih nošnji. Primorsko glazbeno nasljeđe predstavit će i muška Klapa Tramuntana iz Kraljevice koja se oslanja na vokalno-instrumentalni izričaj što znači da karakteristično višeglasno pjevanje prate gitarom i mandolinom. Tramontanu danas čine znana imena primorske scene, s višegodišnjim iskustvom djelovanja u raznim klapskim sastavima. Članove krčke grupe Insula spaja ljubav prema glazbi, a repertoarom kojeg rado dijele s publikom obuhvaćeni su mnogi domaći i strani hitovi.

 

 
Program Miholje:
 

Petak, 29. rujna 2023. godine

17.00, sveta misa u župnoj crkvi sv. Mihovila

18.30, nastup KUD-a Vrh, ispred župne crkve

18.40, koncert klape Tramuntana, ispred župne crkve

21.00, tradicionalna pučka zabava (fešta) uz nastup grupe Insula