Zavičaju, tebi: Objavljen spot svečane županijske pjesme inspiriran frankopanskim nasljeđem

Kada u jednoj županiji na okupu imate sjajne umjetnike kao što su Juraj Zigman, Elvis Stanić i Mia Negovetić, spojiti ih u jednom projektu pravi je izazov, ali i nadahnuće. To je i učinjeno snimanjem spota za svečanu pjesmu Primorsko-goranske županije Zavičaju, tebi koja promiče ljepote ovog kraja i njegove bogate kulturno-povijesne baštine, a to su svakako i posjedi Frankopana, povezani projektom Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana.

Glazbeni spot koji povezuje bogatu prošlost Frankopana s ljepotama zeleno-plave županije snimljen je na osam lokacija Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana: Kaštelu Drivenik, Starom gradu Ledenice, Kaštelu u Krku, Dvorcu Stara Sušica, Manastiru Gomirje, Dvorcu Severin na Kupi, Dvorcu Nova Kraljevica te Franjevačkom samostanu Košljun. Tematska okosnica spota ljubavna je priča Ane Katarine Frankopan i Petra Zrinskog koja progovara o svim ženama iz obitelji Frankopan koje su svojom ženstvenošću, ljepotom, snagom, umom i umijećem značajno utjecale na živote svojih muževa, djece, pa i samog naroda.

Pjesmu izvodi mlada Mia Negovetić koja u spotu utjelovljuje Anu Katarinu Frankopan, a glumački partner joj je student glume Petar Baljak u ulozi Petra Zrinskoga. Mia Negovetić u spotu nosi pet raskošnih kreacija Jurja Zigmana, posebno izrađenih za ovu prigodu, s time da svaka od njih na sebi sadrži zrinsko-frankopanske motive, od motiva s nekadašnje novčanice od 5,00 kuna, preko portreta Ane Katarine Frankopan i Jelene Zrinski, pa sve do oproštajnog pisma Petra Zrinskoga. U spotu sudjeluju i povijesne udruge koje se bave očuvanjem frankopanske baštine: Klub prijatelja Grada Trsata, Zrinski-Frankopani Drivenik i Frankopanska straža Grobnik. Režiju i raskošnu produkciju spota potpisuje kreativni dvojac iz LUMIERE produkcije. Autor teksta i glazbe je Ante Pecotić, dok je novi aranžman djelo Elvisa Stanića.