64. Ljetne priredbe: Predstava za djecu Čarobnjak iz Oza, Kazališna družina Ivana Brlić Mažuranić

Drugi ovogodišnji program namijenjen najmlađim posjetiteljima Ljetnih priredbi, lutkarska predstava Čarobnjak iz Oza čiju produkciju potpisuje Kazališna družina Ivana Brlić Mažuranić, odigrat će se u srijedu, 22. srpnja 2020. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.00 sat. Cijena ulaznice iznosi 30,00 kn.

Iako je i Frank Baum, inače autor ove globalno proslavljene priče, kazao kako je Čarobnjaka iz Oza napisao prije svega za dječju zabavu, njime je, osim demonstracije pravog prijateljstva, pružio i jednu vrijednu pouku: treba znati savladati svoje strahove, a osjećati strah, nešto je sasvim normalno. Također, predstava poučava o tome kako je važno spoznati da čovjek ne mora znati baš sve, što će najbolje pokazati maštovite dogodovštine triju neobičnih likova, koji će, u jednom trenutku, pomoć zatražiti od djevojčice, a sve s namjerom da se upute prema ostvarenju vlastitih snova.

U ovom zanimljivom kazališnom komadu, čiju režiju potpisuje Serđo Dlačić, glume Stanislav Hudi kao čarobnjak iz Oza, Anamarija Vlajnić kao Dorothy, Valentina Srnojević kao Strašilo, Bruno Brinzej kao Limeni Drvosječa i Darija Vlajnić kao Plašljivi Lav, dok su mobilna scenografija i lutke djelo Luči Vidanović.

S obzirom na trenutne epidemiološke prilike, organizatori mole da se ulaznice za kazališne predstave kupuju na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, J. J. Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata, a sve kako bi se izbjeglo stvaranje gužvi na blagajni (tj. ulazu) Scene Zidine. U suprotnom, ulaznice se, ali samo iznimno, mogu rezervirati telefonom na 051 220 041. Također, potrebno je voditi računa o tome kako će broj ulaznica biti ograničen s obzirom na smanjeni broj mjesta, radi provođenja epidemioloških mjera. Publici se preporučuje nošenje zaštitnih maski uz obvezno poštivanje socijalne distance, i napomenu kako će se gledalište otvarati čak 45 minuta prije početka programa.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.