68. Ljetne priredbe: Komedija Tere i Luce, Kazalište Planet art

Nastavak dramskog programa 68. Ljetnih priredbi donosi hvaljenu komediju Tere i Luce nastalu u produkciji Kazališta Planet art koja će se na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša) odigrati u petak, 12. srpnja 2024. godine, s početkom u 21.30 sati. Cijena ulaznice iznosi 15,00 eura.

Tere i Luce je komedija. Crna. S elementima burleske. Ali i drame. Al’ je i satira. I krimić. I triler. I Rashomon. Žanrovski bogata, pitka i intrigantna u sadržaju, visprena u dijalogu i prepoznatljiva u likovima, Tere i Luce govori o nama danas i, kao svaka dobra komedija, pruža nam ogledalo. Tere i Luce nas izazivaju da se suočimo ne samo sa samima sobom, već i s pitanjem kako društvo i njegove vrijednosti utječu na nas i naše osobne vrijednosti, stavove, principe i odluke. Ako je društvo proklizalo, koliko daleko se mi osobno usudimo ići? Mislimo li da i mi imamo pravo zaći u crnu ili bar sivu zonu ako se društvo urušilo, i ako u njemu prevladavaju takvi primjeri koji za sobom ne povlače nikakvu odgovornost?

Tere i Luce inspirirane su neizvođenim tekstom No good deeds… S. Evansa koji je u potpunosti adaptiran za Hrvatsku. Sve počinje jednog kišnog jutra koje je trebalo biti obično, kao i sva prije njega, ali ono je zauvijek promijenilo živote glavnih protagonistkinja. Jer Tere i Luce donijele su nesvakidašnju odluku… Dobrodošli u triler komediju koja postavlja pitanje: A što biste Vi učinili?        

U ovoj predstavi čiju režiju, prijevod, adaptaciju i scenografiju potpisuje Marko Torjanac, glume: Anja Šovagović - Despot (Tereza Roše) i Nataša Janjić - Medančić (Lucija Bambula).

Neovisno Kazalište Planet Art, koje djeluje pod motom kazalište koje se pita, na scenu postavlja suvremene dramske, često problemske tekstove, koji govore o temama koje nas se tiču i s kojima se gledatelji i sami susreću u svojim životima na osobnoj i/ili društvenoj razini. Postavljajući takva kompleksna životna i filozofska pitanja Planet Art, kroz kvalitetan dramski tekst i vrhunske glumačke postave, gledatelja poziva na promišljanje i dijalog te nastoji ponuditi refleksivan uvid u teme koje obrađuje kao i poneku spoznaju.

 

 

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

Ulaznice za sve programe Ljetnih priredbi kupuju se na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, Josipa Jurja Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata. U suprotnom, mogu se rezervirati telefonom na 051 220 041.