68. Ljetne priredbe: Romantična komedija Agencija za sreću, Teatar Gavran

Uvodeći u drugu polovicu mjeseca, 68. Ljetne priredbe nastavljaju se novom predstavom Teatra Gavran, romantičnom komedijom Agencija za sreću, koja će se na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša) odigrati u ponedjeljak, 15. srpnja 2024. godine, s početkom u 21.30 sati. Cijena ulaznice iznosi 13,00 eura.

Agencija za sreću neobična je romantična komedija koja donosi tople prepoznatljive junake koji će zahvaljujući prvoj agenciji u Hrvatskoj utemeljenoj po uzoru na slične agencije u Japanu riješiti sve svoje emotivne probleme. Ali Hrvatska nije Japan i sve bi moglo krenuti neočekivanim smjerom. Emotivne situacije preokreću se u komične. Pred gledateljima je, dakle, dirljiva i duhovita priča karakteristična za romantične komedije kakve smo nekada voljeli.

U ovoj predstavi Mire Gavrana, za čiju se režiju pobrinula Mladena Gavran, a koja je svoju premijeru u Zagrebu doživjela 24. veljače ove godine, glume Nevena Vukes, Mirel Huskić i Mladena Gavran. Scenografija je djelo Tene Palijan, a kostimografija Mirele Mitak.

Miro Gavran hrvatski je književnik čija su djela prevedena na više od 40 jezika. Po njegovim je literarnim predlošcima postavljeno više od 400 kazališnih premijera diljem svijeta, a što ih je vidjelo više od četiri milijuna ljudi. Gavran je najvjerojatnije i jedini živući dramatičar kome su u čak pet zemlja posvećeni kazališni festivali na kojima se izvode predstave nastale isključivo prema njegovim djelima.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

Ulaznice za sve programe Ljetnih priredbi kupuju se na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, Josipa Jurja Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata. U suprotnom, mogu se rezervirati telefonom na 051 220 041.