Atraktivan vikend uz jogu i biciklizam za aktivan početak ljeta

U mjesecu lipnju sve otočne turističke zajednice krenule su s kampanjom Visit Krk Island - A Place To Call Home, kako bi ukazale na mogućnosti bogate ponude aktivnog odmora, i to s namjerom kreiranja osjećaja sigurnosti, ugode i relaksacije. Tako već nadolazećeg vikenda, 20. i 21. lipnja, grad Krk postaje poprištem dvaju zanimljivih sportsko-rekreacijskih zbivanja, osmišljenih u sklopu Međunarodnog dana joge i sveotočnog Krk Bike Story projekta. 

 

Međunarodni dan joge, 20. lipnja

 

Međunarodni dan joge diljem svijeta se obilježava još od 2015. godine, a Hrvatska je jedna od čak 177 zemalja koje su podržale taj proglas. U tom kontekstu, treba istaknuti kako će grad i otok Krk biti dijelom zajednice od 35 hrvatskih gradova koji će u periodu između 15. i 24. lipnja obilježiti ovu globalnu inicijativu, a sve s ciljem da se ukaže na sve dobrobiti sklada, mira i zajedništva, što ih u okvirima svog rekreacijsko-duhovnog koncepta, također, zastupa i promiče joga. Krčko izdanje Međunarodnog dana joge održat će se u subotu, 20. lipnja, na plaži Porporela, s početkom u 09.00 sati, a njegova je organizacija, pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Indije, povjerena Turističkoj zajednici Grada Krka i dvjema samostalnim sportskim djelatnostima: Surya Yoga Otok Krk te Fitness i bike centru Koralj. Ovaj program namijenjen svima koji žele upoznati jogu, kao i osjetiti brojne dobrobiti koje ona pruža u potrazi za holističkim zdravljem i skladom, vodit će licencirana voditeljica joge, aktivistica i humanitarka Svjetlana Vrkljan Radovčić, poznatija kao Svjetlana Surya (joga protokol), zajedno s Daliborkom Margetić i Tatjanom Ljuštinom Milaković (gong kupka s opuštanjem). Sudjelovanje u programu je besplatno, a svi sudionici moraju koristiti vlastite prostirke i pridržavati se trenutnih epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Sve ostale informacije mogu se dobiti telefonom na: 091 172 1465 (Svjetlana Vrkljan Radovčić).

 

07-aktivni-vikend.jpg

 

Romantic (Krk Bike) Story, 21. lipnja

 

Već sljedećeg dana, 21. lipnja, slijedi krčki dio Krk Bike Story projekta, što znači da će iz grada krenuti (druga po redu) biciklijada motivirana geslom: Romantic Story. Ona podrazumijeva turu dugu 38 kilometara, namijenjenu početnicima i rekreativcima, a raspored vožnje idealan je za parove te uključuje posjet Etno kući Kornić, degustaciju Vrbničke žlahtine te opuštajuću vožnju uz more. Vozi se trasom: Krk - Kornić - Vrbnik - Punat - Krk, a start i cilj bit će postavljeni kod Sunčanog sata na Krčkoj rivi. Nakon vježbi istezanja, polazak biciklista planiran je u 10.00 sati. Sudjelovanje na biciklijadi posve je besplatno, iako je broj biciklista ograničen na maksimalno 50. Prijave se zaprimaju putem obrasca kojem se pristupa: OVDJE. Suorganizator projekta Krk Bike Story je Infinity Sport - Bike Centar Krk uz partnere: Agenciju Šiloturist, Domino - Luka Tabako, Etno kuću Kornić, Katunar Estate Winery i Plantažu smilja - Neobična avantura. Više informacija o ovoj biciklističkoj turi možete dobiti telefonom na 091 5381 042 (Infinity Sport - Bike Centar Krk). Promotivni paketi Krk Bike Story, kojim su pored ove obuhvaćene još dvije biciklijade (Family Story, 14. lipnja; Adrenaline Story, 28. lipnja) stvoreni su po mjeri gosta, a svaka od tri ture u sebi sadrži i dodatne kulturne, odnosno gastronomske sadržaje kako bi turističko i odmorišno iskustvo sudionika naposljetku bilo što potpunije i autentičnije.

 

08-aktivni-vikend_0.jpg