Izložbeni i glazbeni sadržaji za Badnje jutro u Krku

I ove godine, u režiji Centra za kulturu Grada Krka, u Galeriji Decumanus i na obližnjoj Veloj placi, tijekom petka 22. prosinca, odvijat će se četvrto po redu izdanje blagdanskog programa sačinjenog od izložbenih i koncertnih sadržaja - prigodno nazvanog Badnje jutro u Krku.
Tako se najprije, kao svojevrstan uvod u proslavu Badnjaka, u Galeriji Decumanus, s početkom u 10.00 sati, otvara prigodna božićna izložba članica Umjetničke sekcije Milo Seršić, koja djeluje kao frakcija Zajednice Talijana Krk. Potonja je, naime, osnovana 2003. godine, a danas je s puno entuzijazma vodi predsjednica Silvana Pavačić. Jedan od primarnih zadataka ovog sveprisutnog udruženja predstavlja očuvanje talijanskog kulturnog i kulturalnog identiteta, kao i organizacija uz to vezanih događanja, što njegove članice i članove čini važnim faktorom u ukupnom društvenom i kulturnom životu grada Krka. Osim provođenja tečaja talijanskog jezika za različite dobne skupine u sklopu Zajednice dijeluje i prethodno spomenuta sekcija s tri stalno organizirane radionice, i to batika, keramike i dekupaža, što ih redom vode Luciana Hlupar Trinajstić, Blanka Petric i Božica Žic. Upravo predstavljanje rukotvorina nastalih na tim radionica, ujedno inspiriranih temama vezanim uz najradosniji period u godini, značajan su i svakako zanimljiv prilog ovogodišnjem bogatom adventskom programu.
Nakon otvorenja izložbe, sve željne dobre svirke i pravog blagdanskog raspoloženja na Veloj placi, s početkom u 10.30 sati, očekuje božićni koncert Melanije Purić u pratnji Xfinity Banda uz neizostavnu zakusku s bakalarom i vinom, ali i sajmom  domaćih proizvoda i rukotvorina koji je dijelom još jedne blagdanske manifestacije, i to Adventa na placi za koji se iznova brine Kreativni Krk.
 
Program:
 
Galerija Decumanus, 10.00 - 10.30
→ Otvorenje božićne izložbe članica Zajednice Talijana Krk 
 
Vela placa, 10.30 - 12.30
→ Badnja marenda
→ Božićni koncert Melanije Purić & Xfinity Banda